Scholieren Velp luisteren ‘ademloos’ naar Rabbijn Soetendorp

VELP – Rabbijn Soetendorp was één van de aanwezigen op OBS Daalhuizen om het boek “Verborgen verhalen  in Velp” te overhandigen aan de eerste school in de gemeente Rheden. Alle scholen krijgen een exemplaar voor in de schoolbibliotheek, leerlingen worden van harte uitgenodigd kennis te nemen van de fascinerende inhoud van het boek.

Rabbijn Soetendorp vertelde over herinneringen uit de oorlog, zijn verhaal begon over een gezin in Velp dat in 1943 een mandje aangeboden kreeg met daarin een drie maanden oude baby met de vraag of zij er voor wilde gaan zorgen.
“Deze mensen waren zo dapper dit te doen en hebben goed voor de baby gezorgd, ik kan jullie dit verhaal vertellen omdat ik hier nu voor jullie sta. Want de baby in dat mandje dat was ik…” vervolgde hij. 
quqgczppch8ikwaszqkaf3dlb
Dit verhaal staat op pagina 241, als één van de vele verhalen over en van ondergedoken mensen, die tijdens de tweede wereldoorlog in Velp waren.
Met een ingetogen stem en veel overtuiging wist hij de kinderen aan zijn lippen te binden en wees hen erop het boek te lezen, respect te hebben voor iedereen en je dromen uit te laten komen.
“Iedereen heeft dromen en wensen en als je goed je best doet in het leven kun je dat bereiken, al is het soms iets anders dan je gewenst had maar het komt goed!” aldus Rabbijn Soetendorp.
a858hvdjk7u34gi9h61qztn3v
De kinderen knikten instemmend, na dit boeiende verhaal en de uitreiking van het boek  waren kinderen erg geïnteresseerd naar het boek en de foto’s en gingen samen zoeken naar bekende huizen en straten.
OBS Daalhuizen te Velp  kreeg dit boek persoonlijk uitgereikt door onder andere, wethouder Ron König , Stichting Velp voor Oranje, schrijfster Gety Hengeveld en Rabbijn Soetendorp, ook Cultureel Attaché Ann Dunkelgrün van de Israëlische ambassade was aanwezig.
Alle andere scholen krijgen het boek toegestuurd. 
Kijk voor een eerdere publicatie met meer informatie: https://rheden.nieuws.nl/nieuws/20140409/Verborgen-in-Velp-voor-alle-scholen-in-de-gemeente-Rheden.
oimysdsaommxbpdwtb0flposd
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Druk op de “Vind ik leuk”-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button. Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen