Rhederhof weer toneel wapengekletter Sequential Guard

RHEDEN – Op de vroege vrijdagochtend zal het terrein rondom het voormalige bejaardenhuis Rhederhof aan de Snippendaalseweg wederom het toneel zijn van een militaire oefening. Een compagnie van de Luchtmobiele Brigade heeft donderdagochtend opdracht gekregen om het voormalige bejaardenhuis te heroveren op de vijand.

Dit gebeurde de afgelopen weken 2 keer eerder, en iedere keer werd er één van de vier compagnieën die een bataljon van de Luchtmobiele Brigade heeft geoefend in het heroveren van een object, in dit geval Rhederhof.
Grote verschil met de afgelopen oefeningen is dat de derde oefening op donderdagochtend al begonnen is met het invliegen van een groot aantal parachutisten van de Luchmobiele Brigade, zij zijn boven Vliegveld Deelen uit vliegtuigen of helikopters gesprongen, hierbij is al contact met de “vijand” geweest.
Ongeveer 100 militairen, zullen nu in het donker, te voet en “onder dekking” (ongezien) naar Rhederhof gaan en hebben de opdracht om 06:00 te starten met de herovering van Rhederhof.
Missies in Bosnië, Irak en Afghanistan hebben uitgewezen dat de militairen het merendeel van hun taken uitvoeren tussen, voor en met de bevolking. Door ook op deze manier te oefenen benadert men de werkelijkheid van een militaire inzet waar dan ook ter wereld.
(Foto’s: 11 Luchtmobiele Brigade)

Kijk voor publicaties van de eerdere oefeningen op:
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Druk op de “Vind ik leuk”-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button. Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
dlua7q153dsok5ip2nu4nsp13
xmzv1dlhvacjf04up0u445lji  
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen