Ik buurt Mee! Bewonersavonden in De Steeg

05 jun 2014, 00:24 Nieuws
infomiddag
DE STEEG - Op 16,17,19, 25 juni en 3 juli organiseren de Belangengemeenschap De Steeg en Havikerwaard samen met de gemeente op verschillende locaties een aantal bewonersavonden in De Steeg.
Deze avonden zijn bedoeld om van bewoners en ondernemers te horen hoe zijn hun dorp beleven, wat anders of beter kan en of er wensen of ideeën zijn ten aanzien van huidige of toekomstige ontwikkelingen van hun dorp.
De avonden in juni zijn bedoeld om meningen en wensen op te halen bij bewoners. De laatste avond, op 3 juli, bekijken we wat er opgehaald is en hoe we hiermee verder gaan. Dit vindt plaats in de voormalige kerk in de Steeg tijdens het eerste BG café. Het BG café is een initiatief van Belangengemeenschap De Steeg en Havikerwaard, en is ontmoetingsplek voor het dorp en vindt regelmatig plaats in de voormalige kerk aan de Hoofdstraat in De Steeg.
Ik Buurt Mee!
De gemeente maakt gebruik van de werkwijze Ik buurt mee! op 16, 17 en 19 juni. Ik buurt mee! is een samenwerking tussen de belangengemeenschap De Steeg en Havikerwaard, de wijkagent, VIVA Rheden, Vivare, gemeente Rheden en bewoners.
Bij Ik buurt mee! ligt de nadruk op hoe we op korte termijn samen met bewoners de buurt veiliger, leefbaarder en socialer kunnen maken. Tijdens deze Ik buurt mee! avonden zijn ook de verschillende ‘buurtwerkers’ ter plaatse om informatie te geven en vragen te beantwoorden.
De Steeg, Mijn dorp van morgen
De gemeente werkt onder de naam ‘Mijn dorp van morgen’ aan een structuurvisie voor de bebouwde kom van De Steeg. Deze structuurvisie geeft in grote lijnen aan hoe De Steeg er over circa 25 jaar uit kan komen te zien. En wat er de komende jaren gedaan moet worden om dit te bereiken. Het gaat hierbij om een lange termijn visie.
In ‘Mijn dorp van morgen’ wordt de dorpsidentiteit beschreven, de gewenste omvang van het dorp, het woonmilieu, de werksituatie, de wegen en de benodigde voorzieningen. Ook hiervoor vraagt de gemeente bewoners mee te denken.
Wandeling
Op 25 juni worden er twee dorpswandelingen georganiseerd. Eén wandeling is in De Steeg Noord en de andere in De Steeg Zuid. Voor de start verzamelen wij bij het Parkhuis aan de Parkweg. Tijdens de wandeling vragen wij bewoners foto’s te maken van bepaalde plekken in het dorp die zij sterk of juist zwak vinden. De foto’s worden gebruikt voor de sterkte/zwakte analyse van de structuurvisie.
BG café
Tijdens de BG café avond op 3 juli koppelen we alle input terug aan de bewoners. Op deze slotavond inventariseren en bediscussiëren we de thema’s die op de diverse avonden opgehaald zijn. In september komen we weer terug in De Steeg om de verdere uitwerkingen voor te leggen.
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Druk op de "Vind ik leuk"-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button, onder de foto. Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

t9wyqp19281rq0vqee4hx2nun