Meer dan 1200 vrienden tekenden inmiddels petitie ‘Overhagen moet blijven’! 

VELP  – Eigenaar Stichting Geldersch Landschap en Kasteelen (GLK) heeft aangekondigd in oktober 2014 de stekker, vanwege beëindiging van het pachtcontract  uit Kwekerij Overhagen in Velp (Gld) te willen trekken. 

Gesprekken 
Uit gesprekken die de huidige pachtster Els Keurentjes, met GLK heeft gevoerd, blijkt dat alle kassen en gebouwen, met uitzondering van het woonhuis, tegen de vlakte gaan. 
GLK zoekt een ondernemer met geld die dit gebied ‘op de kaart zet’, dit betekent dat er in haar huidige vorm een einde komt aan de historische, monumentale en zeer geliefde plek in Velp. 
Aflopend pachtcontract, andere intenties
Het pachtcontract van Els Keurntjes (Kwekerij Overhagen) loop af, en Geldersch Landschap en Kasteelen heeft afspraken gemaakt met de provincie om de bestemming van het gebied rond Kasteel Biljoen te veranderen. Iedereen is uitgenodigd een goed ondernemersplan neer te leggen dat dit doel van GLK kan bevatten.  
Overhagen wil blijven
Kwekerij Overhagen wil graag haar bestaan continueren op de huidige plek en met de huidige voorzieningen, ze willen graag blijven en het bedrijf voelt zich door de beëindiging van het pachtcontract in haar voorstaan bedreigd en onderneemt actie!
Initiatief tegen sluiting
De Vrienden van kwekerij Overhagen is een initiatief van verontruste klanten en bezoekers. De petitie die de ‘Vrienden van Overhagen’ hebben opgesteld, is inmiddels door meer dan twaalfhonderd vrienden ondertekend. 
 
Ook is sinds kort www.overhagenmoetblijven.nl in de lucht. Op deze website vindt u meer achtergrondinformatie en kunt u eveneens onze petitie tekenen. 
Vriendendag
De Vrienden van Overhagen zijn op dit moment bezig met de organisatie van een vriendendag op zaterdag 28 juni. Het is de bedoeling dat iedereen die Overhagen een warm hart toedraagt op die dag naar de kwekerij komt om Overhagen letterlijk en figuurlijk te omarmen! 
Tasjesdag
Ook is er die dag van alles te doen op de kwekerij. Én het is ook nog eens tasjesdag (voor € 2,50 krijgt u een tas die u mag vullen met planten uit het eigen assortiment van kwekerij Overhagen), aldus Frank Westers, vriend van kwekerij Overhagen. 
 
Na het letterlijk omarmen van kwekerij Overhagen om ongeveer 11.30 uur zal direct daarna Martine Bijl aan de directie van het Geldersch Landschap en Kasteelen de ondertekende petities verhandigen. 
Angelique Krüger treedt tijdens de vriendendag op als gastvrouw. Naar verwachting zullen er verschillende politieke partijen vanuit de gemeente Rheden vertegenwoordigd zijn.
w2w6ei6zpfcnotj47muu5118b
jbcfuwap0zn7ey6xotehbkcva
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Druk op de “Vind ik leuk”-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button. Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen