OMD 2014 Dieren Villa Veertien, Noorderstraat 14 Dieren

DIEREN – In een voormalig bedrijfspand met 2 aangrenzende personeelswoningen is Villa Veertien gevestigd. Deze woningen en bedrijfsruimte heeft men verbouwd en omgetoverd tot een luxueuze Bed en Breakfast, waar de familie Smeltink, een bekende naam in Dieren, de scepter zwaait. 

Dit weekend was het open huis, al ging men op zaterdag wel wat eerder dicht vanwege een besloten bijeenkomst. Bezoekers werden hartelijk welkom geheten en voorzien van koffie of thee, waarna men – desgewenst – een rondleiding kreeg.
Het pand – uit 1880 – ligt, zoals gezegd, aan de Noorderstraat en was destijds gebouwd als houtzagerij. Later hebben er nog andere bedrijven in gezeten, zoals het laatst nog een wasserij. De panden stonden leeg en zijn destijds aangekocht door de familie Heersink die het geheel heeft laten restaureren en verbouwen.
sbokz922oq7htq4a5hou91jrh
Bijzonder is aan dit pand met monumentale status dat het in een bocht van de straat is gebouwd, er oorspronkelijke balken in het dak zijn te zien, en het geheel drie zadeldaken  naast elkaar heeft. De villa heeft een prachtige, stijl aflopende, tuin met knusse zitjes in een soort kamertjes, en deze kwam juist dit weekend nog in een tv uitzending voor.
De villa is met de achterzijde  gelegen is aan oever van de IJssel. Men ziet het veerpontje oversteken en vele schepen, groot , klein , langzaam en snel,voorbij komen. Een prachtig uitzicht over de rivier en het tegenover gelegen land. Een oase van rust.  Een aanrader om een keer te bezoeken op Open Monumenten Dag.
i7k0d7brp9yfqtb4r44lnbmzm
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen