Eerste lustrum voor Forestry Cup in Velp

Foto: Forestry Team Velp

VELP – Tijdens de open dag van het Helicon MBO te Velp op Landgoed Larenstein, vindt op 31 januari aanstaande de Forestry Cup plaats. Dat betekent dit jaar het 1e lustrum voor de Forestry Cup!

Met 24 deelnemers uit drie verschillende landen beloofd het dit jaar een mooie wedstrijd te worden. Het organiserende Forestry Team verdedigt de thuisbasis met 12 man sterk. De strijd bestaat uit vijf onderdelen en de beste drie van de dag zullen geëerd worden met een podiumplek. De onderdelen testen de snelheid en behendigheid van de zagers, maar ook het ouderwets houthakken moeten deze jonge mannen beheersen.

Tijdens de Forestry Cup kunnen de mannen zich bewijzen door een boomstam van ruim 20 centimeter in minder dan een halve minuut door midden te hakken! Dit is een hele klus, want het moet niet alleen snel, maar het moet ook veilig en zij dragen daarom speciale bescherming en staan in een stalen kooi.

Ook altijd al een keer willen weten hoe dat hakken en zagen er aan toe gaat op wedstrijdniveau? Kom dan zaterdag 31 januari kijken!
(Vergeet niet om gehoorbescherming mee te nemen voor de kleine bosbouwers.)

De wedstrijd start om 10.00 en eindigt om 15.00, toegang is gratis!
Locatie: Landgoed Larenstein (Helicon).
Larensteinselaan 26B te Velp
Meer informatie over dit evenement is te vinden via www.facebook.com/ForestryTeam

In totaal zijn er tijdens de wedstrijd vijf verschillende onderdelen:
Ketting monteren en halve schijven zagen:

  • Zo snel mogelijk een ketting op de zaag monteren en daarmee een rechtopstaande stam in de lengte in tweeën zagen. Vervolgens worden van één van de twee helften schijven afgezaagd zonder de andere helft te raken.

Schijven zagen:

  • Van een rechtop staande stam zo snel mogelijk 10 schijven zagen die op elkaar moeten blijven liggen. De deelnemer mag stam en schijven tijdens het onderdeel niet met het lichaam aanraken.

Snelheidsbaan:

  • De deelnemer zal zich met zaag rennend verplaatsen en op verschillende punten zo snel mogelijk van liggende stammen schijven afzagen met een vooraf bepaalde dikte.

Hakken:

  • met vlijmscherpe wedstrijdbijlen een stam doorhakken.

Velper uitdaging:

  • Een parcours waarbij verschillende onderdelen gecombineerd worden; o.a. zo snel mogelijk een boom uitsnoeien, schijven afzagen die wegvliegen en een hindernisbaan met lierkabel en zware ketting afleggen.

Schijven zagen (3)Stamstuk hakken

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen