Rhedense Fiets 4 daagse beleeft laatste dag

DIEREN  – Vandaag de slotdag van de Rhedense Fiets4daagse. Een fietstocht grotendeels door de gemeente Bronckhorst. De tocht eindigde op de Zomerfeesten aan de IJssel.

Uw verslaggever fietste vandaag de 30 km mee, van Dieren via Brummen, de IJssel over, onderlangs Bronckhorst, via Baak en Toldijk door Bronckhorst en vervolgens door Rha weer naar Dieren. Tijdens het fietsen en zo langs de route, en zeker na de finish was er (weer) van alles te zien te beleven.
De rivier oversteken met een veerpontje is en blijft toch altijd iets bijzonders. Voor veel mensen ook een opgave om er op en er ook weer af te komen door de zeer steile hellingen bij de Veerweg. Na de veerpont verlaten te hebben, ging de 30 km route langs een andere weg, langs Baak naar Toldijk waar een opleidingscentrum voor bedrijfsbrandweer was te bezoeken. Koffie, een film en een demonstratie. 
rkik919de71ljw3ophfr8v7y5
Eenmaal in Bronckhorst was het een drukte van je welste : alle routes kwamen daar doorheen, dus een ieder diende daar langs de stempelpost te gaan. De terrassen zaten daar goed vol; het is ook heerlijk toeven in zo’n klein stadje. Weet u trouwens dat het Charles Dickens Museum daar gevestigd is en er ook nog het een en ander van Anton Pieck te zien is? Winkeltjes met kunstige artikelen, een expositie in de kerk en een winkel waar men louter een alleen streekproducten verkoopt. Jammer dat zo’n stadje helemaal vol staat met fietsen, dat hoort niet bij het karakter, maar laat de plaatselijke horeca uitbaters ook eens een goede dag beleven!
Met Bronckhorst achter ons, ging het richting Dieren, met nog een stop in Rha. Daar is een bierbrouwer gevestigd. Wist u dat het abdicatiebier hier gemaakt werd? Dat bier hebben we maar gelaten voor wat het was, er was nog een stuk te fietsen tegen de wind in en er diende ook nog gewerkt te worden om deze reportage tot stand te kunnen laten komen. Nog een allerlaatste stop, maar dat is bij weinigen bekend, bij het Rustpunt. Op het boerener, het Waardmanshuuske. Daar kan men zelf koffie en thee maken, naar het toilet gaan en het geld in een busje stoppen. Over de Rustpunten gaat Rheden Nieuws nog een keer een artikel  wijden. Aan de thee was de muziek al te horen en het tentenkamp ,van de Zomerfeesten, aan de overkant van de rivier ,te zien.
khlfex4lvyc9sayvv9m2pe32x
Leuk finishen
Bij de pont aangekomen wachtte een onthaal door een Dierense dweilband. Erg leuk! Vervolgens weer een steile helling af en op. Onder de finish boog door, de fiets parkeren en naar de stempelpost. Op het terrein van de Veerstoep was het een gezellige drukte. Er was een kleedjesmarkt voor de kinderen, er waren allerlei activiteiten, er waren bands aan het spelen, men kon een hapje en een drankje halen en kijken naar het letterlijke hoogtepunt : luchtacrobatiek.
Er stond een hijskraan opgesteld met daar aan de kabel een hoepel met daarin een dame die haar kunsten vertoonde op grote hoogte. Later tijdens de show werden er grote lappen tevoorschijn gehaald waarlangs de acrobate naar beneden kwam.
 
Uw verslaggever keerde moe, maar voldaan huiswaarts. Volgend jaar weer ?!!
Foto’s © Peter de Waard/Rheden Nieuws. Kijk voor meer foto’s van de voorbereidingen en de inschrijving in de fotoreportage: rheden.nieuws.nl/fotos 
Peter de Waard volgt voor Rheden Nieuws de Rhedense Fiets4daagse en doet dagelijks verslag in tekst en beeld. Alle verschenen berichten zijn verzameld in het dossier ‘Rhedense Fietsvierdaagse 2013’, zie link naar het dossier onderaan dit bericht.

Op de hoogte
blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik
HIER en druk op
“Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via
@HetRhedenNieuws

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de
nieuwsbrief.

t8tmxpqcfcu4pjm3sp9uds8q4
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen