Dierens Oranjefeest: Een spektakel van muziek, dans en traditionele gezelligheid

DIEREN – Het Ericaplein in Dieren werd op woensdag 24 april omgetoverd tot een bruisend festivalterrein met de spectaculaire opening van het jaarlijkse Oranjefeest. De feestelijkheden gingen van start met een kleurrijke parade geleid door een Braziliaanse brassband en danseressen.

Na een rondgang, opende wethouder Dorus Klomberg officieel de Oranjekermis, die tot en met zondag 28 april dagelijks te bezoeken is van 13.00 tot 00.00 uur, en op zaterdag al vanaf 10.00 uur.

Speciaal moment voor Iedereen

Een bijzonder moment was gereserveerd op donderdagavond, waar tussen 18.00 en 19.00 uur mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking kosteloos konden genieten van alle attracties. De kermis biedt een breed scala aan vermaak, van de klassieke draaimolen tot aan de opwindende rupsbaan en de schietsalon.

Muziek en feest

Muziek speelt een centrale rol tijdens het Oranjefeest. Elke avond treedt er een andere band of artiest op in de feesttent. Zo was er op de openingsdag muziek van eigen bodem, gevolgd door de bands Move Your Mind op donderdag en Super Sundays op vrijdag. Het festijn culmineert op zondag met optredens van de band NUX, terwijl Koningsdag zelf in het teken staat van het Dierens Piraten Festival met optredens van bekende Nederlandse artiesten zoals Helemaal Hollands en Sieneke.

Traditie en spanning tijdens het Vogelschieten

en niet te missen traditie op Koningsdag is het vogelschieten. Deelnemers strijden om de felbegeerde titel van Schutterskoning 2024. Naast de eer ontvangt de winnaar een minuut gratis winkelen, aangeboden door Albert Heijn Dieren. Daarnaast zijn er nog meer prijzen te winnen zoals een escape room ervaring en lasergamesessies gesponsord door Veluwse Poort, en vleesbonnen van Slagerij van der Horst.

Een feest voor alle bewoners

Het Oranjefeest in Dieren is meer dan alleen een kermis; het is een viering van gemeenschap, cultuur en plezier. Inwoners en bezoekers van alle leeftijden komen samen om te genieten van een scala aan activiteiten en entertainment. Met een mix van muziek, dans, traditionele spellen en attracties, belooft het Dierens Oranjefeest ook dit jaar weer een onvergetelijke ervaring te zijn voor iedereen die deelneemt.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen