Neem een kijkje buiten je eigen bubbel in de Zoomerij te Dieren

Foto: EO

DIEREN –We hebben vaak onbewust de neiging om mensen met een soortgelijke achtergrond of levensvisie om ons heen te verzamelen. Dat voelt veilig en comfortabel. Maar praten met onbekenden en bekenden met een andere mening is, anders dan we vaak denken, juist goed voor ons.

Daarom daagt De Zoomerij bezoekers uit hun comfortzone te verlaten en mee te doen aan hun themaprogramma Breek uit je bubbel.

Hoe vaker je een kijkje neemt buiten je eigen bubbel, hoe meer begrip je krijgt voor de ander en hoe beter je jezelf ook leert kennen. Het geeft je ruimte om te leren en te groeien. Daarom organiseert De Zoomerij tot en met december activiteiten die je laten nadenken en openstaan voor nieuwe inzichten in de Zoomerij Dieren, Oosterbeek, Renkum en Velp.

Themaprogramma: Breek uit je bubbel

Schrijfster en NRC-columnist Japke-d. Bouma geeft in Dieren een lezing over de onzin van jeukwoorden en taalbubbels en legt uit waarom heldere en duidelijke communicatie iedereen goed zou doen. In Velp ga je in gesprek met prof. dr. Liesbeth Woertman over de invloed van sociale media op het zelfbeeld. In samenwerking met het IVN organiseert de Zoomerij in Dieren een spelwandeling over de wolf. De meningen over de wolf zijn verdeeld, maar hoe goed kennen we de wolf nou echt? Leer de wolf beter kennen tijdens deze spelwandeling.

Tijdens de vrijdagmiddagborrel (VrijMiBo) van 14 juni in Dieren kun je in gesprek met lokale organisaties uit Rheden op het gebied van welzijn, sport, kunst en cultuur. De organisaties nemen iets lekkers mee dat symbool staat voor hun vereniging. Onder het genot van een lekker hapje en een drankje aan de bar, leer je elkaar en nieuwe organisaties kennen. Ook is er theater van de Zomaargasten, waar interviewers Oscar Kocken & Patrick Nederkoorn, de spannendste verhalen boven tafel proberen te krijgen van 100% Onbekende Nederlanders. Zelfs de presentatoren weten niet wie plaats zal nemen voor een interview. Één ding is zeker: na afloop zal geen gast meer ‘zomaar iemand’ zijn.

Het volledige themaprogramma van de Zoomerij is te vinden op www.dezoomerij.nl/thema, op die pagina vind je, naast activiteiten, ook boekentips en online cursussen.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen