Terugblik op huisbezoeken aan senioren in Velp-Zuid en Rozendaal

Foto: Stichting Stoer

VELP/ROZENDAAL – Op maandag 17 juni 2024 heeft stichting STOER een netwerkbijeenkomst georganiseerd voor alle samenwerkingspartners van het huisbezoekproject Vitaal & Veilig Thuis.

In dit project worden 70plussers aangeschreven en, na aanmelding, bezocht door vrijwillige consulenten.

De deelnemende inwoners uit Velp-Zuid en Rozendaal hebben dankzij de gesprekken (van oktober 2021 t/m april 2024) een totaalbeeld gekregen van hun huidige woon- en leefsituatie, en weten nu waar voor hen nog aandachtspunten liggen. De (geanonimiseerde) uitkomsten van deze huisbezoeken zijn gebundeld en gedeeld met de betrokken organisaties en gemeente. Dank zij de gesprekken met de senioren weten deze organisaties precies waar behoefte aan is.

Tijdens de netwerkbijeenkomst hebben de betrokken organisaties elkaar ontmoet en gesproken. Van o.a. brandweer, casemanager dementie, fysiotherapie tot wethouder. De aanwezigen gingen actief het gesprek met elkaar aan, en keken naar kansen en mogelijkheden voor de senioren in Rheden en Rozendaal.

De huidige huisbezoeken vinden momenteel plaats in Velp-Noord.

Ook hier worden alle 70plussers, per deelgebied, weer aangeschreven. Stichting STOER roept de senioren op om vooral mee te doen. De gesprekken geven een verhelderend beeld voor zowel de betreffende inwoner als voor de organisaties in de gemeente Rheden. Het is een uitgelezen kans om seniorenbehoeften op de kaart te zetten.

Wilt u meer weten over het project Vitaal & Veilig Thuis? Bel dan naar coördinator Heidi Nusselder via 06-11608924 of mail naar [email protected]

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen