L’Ami verslagen tijdens schaaksimultaan

DIEREN – Het gebeurt niet vaak tijdens een schaaksimultaan, maar Grootmeester Erwin l’Ami is te verslaan. Zondag 28 juli moest hij de meerdere erkennen in Gerald Vis, die goed voorbereid naar Dieren was gekomen.

Samen met achttien andere spelers trad de inwoner van Beekbergen aan in Dieren. Wie snel verloor mocht de stukken weer opzetten en opnieuw beginnen. Van de 22 partijen verloor L’Ami er maar één: tegen Gerald Vis. “Hij kon opeens met zijn pion gaan lopen, dat had ik even niet gezien. Daarna had hij ook nog eens een mooie truc en toen was het mis”, aldus L’Ami, die het verlies sportief opvatte.
Van de overige partijen won L’Ami er 20. Hij speelde alleen nog remise tegen voormalig toernooidirecteur Karel Verbeek. Het was wel de tweede poging van Verbeek. De grootmeester speelde de simultaan onder het goedkeurend oog van zijn ouders, die een dagje op bezoek kwamen.
De schaaksimultaan was één van de nevenactiviteiten die georganiseerd zijn tijdens de ONK schaken. Zondag 28 juli was een rustdag voor de toernooideelnemers. Op het Callunaplein was een ‘Hersenkraak spelencircuit’ uitgezet. Allerlei bord- en andere spelen uit de hele wereld werden gedemonstreerd en daarna door de aanwezigen met veel enthousiasme uitgevoerd. 
De organisatie spreekt van een geslaagde middag, mede doordat het weer meehielp. Tijdens het noodweer zaterdagmiddag en – nacht  was er op de schaakcamping nog een tent gesneuveld en zijn ’s nachts diverse gasten in hun auto of in de kleedkamer gaan slapen. 
Klik HIER voor het programma tijdens het ONK schaken in Dieren

Op de hoogte
blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik
HIER en druk op
“Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via
@HetRhedenNieuws

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de
nieuwsbrief.

q5s8v2uth6degp1v40z27ne5l
Hersenkraak spelencircuit
tk5it8dt4ehbc66zximvgctl2
Schaaksimultaan met Erwin L’Ami
tcgeh5xouwl18b1cochk8t8f1
Schaaksimultaan met Erwin L’Ami
hhw3zkhh9m96s6140pi82njob
Hersenkraak spelencircuit
igynqf7ynmmc2ma4irvr5jn6z
Hersenkraak spelencircuit
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen