Noodweer zorgt voor overlast, rustiger weer keert terug

RHEDEN – Het noodweer van afgelopen nacht heeft tot de nodige overlast geleid. Het is nog onbekend hoe groot de schade is, voor zover bekend deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. De aankomende dagen krijgen we te maken met een rustiger weertype.

De brandweer ontving vanuit de hele regio tientallen meldingen over wateroverlast, stormschade en blikseminslag. Vanuit Rheden zijn meerdere meldingen van blikseminslag. Hierbij is onder meer schade ontstaan aan huisraad. In Velp moest een boom aan de IJsselstraat er aan geloven. Op meerdere plaatsen kon afwatering de grote hoeveelheid neerslag niet aan en bood de brandweer hulp.
Op de snelweg A348 sloeg de bliksem in een auto, de inzittenden werd uit de auto geholpen door de brandweer. Volgens een woordvoerder van de brandweer Gelderland-Midden was het ’s nachts drukker dan tijdens de regen- en onweersbuien die zaterdagmiddag over de regio trok. Ook in de regio was sprake van overlast. In Klarenbeek ontstond brand in een stal en in meerdere plaatsen was wateroverlast en stormschade. 
‘Rust in de tent’
Volgens Weeronline.nl ‘komt er nu even wat rust in de tent’: “Vandaag (zondag) is het op de meeste plaatsen droog. De atmosfeer is tot rust gekomen, wat lekker Hollands zomerweer tot gevolg heeft: een mix van wolken en zon en af en toe een frisse regenbui”. De aankomende dagen doet de temperatuur een stapje terug, maar vanaf woensdag keert de hitte weer terug. Eind volgende week is er weer kans op zware buien.
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
mhcedfjtoreva8cloga4tgcpr
Weerlichten Rheden tijdens onweer nacht 27 juli, foto’s: Gejah Nijman (FB), ook foto boven

exze35m0cm47dmp72ebt0zexh
Stormschade IJsselstraat Velp, foto: Theo Jansen

v8kinw7vg89hh0pmvyagzi1a2
Stormschade IJsselstraat Velp, foto: Theo Jansen

vhqryj9b3zwh3tua36rzcyjbc
Banner Emmastraat Velp moest het (weer) ontgelden, foto: Theo Jansen
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen