Schrik, maar ook opluchting na scheermesjes incident

Foto:

VELP – De schrik zat er goed in na het scheermesjes incident in Velp. Maar er is ook opluchting dat de oorzaak snel is achterhaald.

In alle media is het nieuws te lezen: Scheermesjes in een speeltuin in Velp. Van opzet blijkt echter geen sprake. Een nietsvermoedend jongetje is met de mesjes naar de speeltuin gegaan en heeft de gevolgen nooit overzien.
De meisjes die snijwondjes opliepen zijn met een pleister en een knuffel gerustgesteld. De politie is op bezoek geweest bij het jongetje. Het knaapje was erg ontdaan van wat er gebeurd is, van opzet was geen sprake.
Omwonenden reageren geschrokken, maar ook opgelucht. ‘Het is het gevolg van de ‘daad’ van een kind, in hoeverre kan je dat het kind kwalijk nemen?’ Iedereen is blij dat de zaak snel is opgepakt door politie en gemeente. 
Burgemeester Petra van Wingerden-Boers reageert namens de gemeente: “De gemeente is, net als buurtbewoners, erg geschrokken van dit incident. Speelplaatsen behoren altijd veilig te zijn. We zijn blij dat de politie de oorzaak zo snel heeft kunnen achterhalen, en dat er geen sprake is geweest van ernstig letsel.”
 
Nadat nog een tiental scheermesjes werden gevonden, is om 15.00u de speeltuin weer vrijgegeven. 
(Maandagavond meldt Omroep Gelderland dat er toch nog scheermesjes zijn gevonden in de speeltuin. Dinsdag wordt hier verder onderzoek naar gedaan, red.)

Op de hoogte blijven van ons
laatste nieuws via Facebook? Klik
HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever
via Twitter? Volg ons via
@HetRhedenNieuws
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen