Beatrix terug op Posbank

Foto:

RHEDEN – Het beeld ‘Koningin op de fiets’ keert weer terug op de Posbank. Het beeld werd in 2012 uit voorzorg weggehaald nadat bronzen beelden in De Steeg en Dieren waren gestolen. De fietsende Beatrix is nu voorzien van een beveiliging en wordt vrijdag 19 juli teruggeplaatst.

‘Koningin op de fiets’ werd in 2012 na de diefstallen van de bronzen beelden ‘Paard’ (Dieren) en ‘Echtpaar Carmiggelt’ (De Steeg) uit voorzorg weggehaald. Dit gebeurde ook met twaalf andere beelden. De beelden zijn nu beveiligd en verzekerd. De gemeente heeft gebruik gemaakt van het beveiligingssysteem van de broers Göbel, die ook voor de beveiliging van ‘Paard’ zorgden. De beelden ‘Paard’ en ‘Echtpaar Carmiggelt’ zijn inmiddels teruggeplaatst. ‘Koningin op de fiets’ wordt vrijdag 19 juli teruggeplaatst, de overige zeer binnenkort.
‘Koningin op de fiets’ is gemaakt door kunstenares Daphné du Barry. Het werd in 2000 op terrein van Natuurmonumenten geplaatst op de Posbank, maar is eigendom van de gemeente. In 2011 haalde de fietsende Beatrix het landelijke nieuws nadat het werd gestolen. De mededeling op een achtergelaten bordje “Ik ben uit fietsen, tot na de oliebollen” verried dat het om een oudejaarsstunt ging.  
‘Koningin op de fiets’ wordt vrijdag 19 juli her-onthuld door wethouder Hans Elsenaar. Ook wordt dan de vernieuwde brochure van de fietsroute Royaal Rheden aan het publiek aangeboden. Het beeld staat symbool voor deze route.
Beatrix draagt na de troonwissel prinses, de titel van het beeld zal niet veranderen. “Het blijft ‘Koningin op de fiets’ heten, want het is de titel van een kunstwerk en die veranderen niet. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor straatnamen”, aldus een reactie van de gemeente Rheden. 
Op de hoogte blijven van ons
laatste nieuws via Facebook? Klik
HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever
via Twitter? Volg ons via
@HetRhedenNieuws
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen