Schilderijen met zon, sneeuw en bloeiende bomen op Open Monumentendag

Foto:

VELP – Op 13 en 14 september staan de deuren open van de Velpse villa ‘De Nord’ aan het spoor, op de hoek van de Gravin Adalaan. Iedereen die dit gemeentelijk monument uit 1907 eens van binnen wil bekijken is van harte welkom, maar ook degenen die de schilderijen van Anneke Boot willen zien kunnen een kijkje komen nemen. 

De bekende Leidse schilderes heeft hier in Velp al meer dan 20 jaar haar ‘permanente expositieruimte’ en op deze tweedaagse verkooptentoonstelling toont ze haar recent geschilderde olieverfschilderijen en gouaches.
In de sfeervolle villa hangen Velpse en Rozendaalse sneeuwgezichten, het kerkje van Ellecom en bloeiende bloesemtakken uit de Betuwe. Helemaal passend bij het thema ‘Op reis’ van de Open Monumentendagen zijn de vele Franse en Italiaanse landschappen en stads- en strandgezichten, waaronder schilderijen van Parijs, Venetië en Rome. 
De olieverfschilderijen van Anneke Boot zijn impressionistisch en hebben enige overeenkomst met Monet en Sysley, maar de onderwerpen zijn duidelijk hedendaags. Elektriciteitsmasten en auto’s vormen een vanzelfsprekend onderdeel van de landschappen en stadsgezichten. 
Haar onderwerpen zijn origineel en de composities zijn krachtig. Haar verftechniek is levendig en kleurrijk. Dat vakmanschap heeft zij zichzelf eigen gemaakt: ‘Door goed te kijken naar de schilderijen van Monet, Weissenbruch en Isaac Israëls,’ vertelt de kunstenares. 
Meer over haar is te lezen in het boek Anneke Boot – Impressionistische schilderijen & hedendaagse portretten, dat is samengesteld door de Velpse Gety Hengeveld. Dit boek en een exclusieve serie kunstkaarten zijn ter plaatse verkrijgbaar.  
  
De tentoonstelling aan de Gravin Adalaan 2 in Velp (hoek Zuider Parallelweg) is op 13 en 14 september vrij toegankelijk van 14 – 17 uur. Andere dagen alleen op afspraak. Tel. 026-3610600. Meer informatie op www.annekeboot.com
de-nord-6-9-14
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden