Velpsche Woudloopers en de Olmen, eerst Engeland en dan naar Japan

VELP – De Scouts, meisjes en jongens in de leeftijd van 11 tot en met 15 jaar, van Scoutinggroep de Velpsche Woudloopers gaan naar de wortels van het spel van Scouting, Engeland. Het is voor veel Scouts een must om in ieder geval tijdens hun Scoutinggtijd een keer naar het land te gaan waar Scouting uitgevonden is. 

Kosten
Er zijn veel klusjes, verkoopacties en ondersteuning bij activiteiten aan vooraf gegaan om een deel van de reis voor de 17 Scouts en de 6 man/vrouw leiding te bekostigen. Het overige deel betalen de Scouts zelf. Dit zou in de naoorlogse geschiedenis van de Woudloopers de 5e keer zijn dat de groep Engeland bezoekt. De groep gaat kamperen op een Scoutingterrein in Brentwood, Essex. 
Londen
Natuurlijk zal ook Londen een keer bezocht worden. Op dit soort kampeerterreinen staan van veel groepen uit meerdere landen. Een van de dingen die Scouts daar doen is swoppen, het zogenaamde ruilen van naambandjes van de groep en insignes. Deze worden dan later vaak op het uniform of kampdeken genaaid. 
xsgxdd5glibj46dmfwx7l4za0
Swoppen
Het swoppen zal ongetwijfeld ook plaats vinden in 2015 in Japan. Scouting Nederland is onder andere lid van de WOSM (World Organisation of the Scout Movement). De WOSM organiseert elke vier jaar een Wereld Jamboree. In 2011 werd de Wereld Jamboree georganiseerd in Zweden. In 2015 wordt er dus weer een Wereld Jamboree gehouden.  Dit keer in Japan. 
pjkh5ztijyc6wjidhwrephixe
Jamboree 2015
Nederland stelt elke Wereld Jamboree een ‘contingent’ samen. Alle Nederlanders doen samen de voorbereiding voor dit evenement en reizen gezamenlijk naar Japan af. Het contingent bestaat uit troepen met 36 jeugddeelnemers, tussen de 14 en 17 jaar, en vier troepstafleden. De troepen bestaan uit leden uit een bepaalde regio, dus het is mogelijk om samen met scouts uit jouw omgeving naar Japan af te reizen. Inmiddels hebben 2 jeugdleden van de Woudloopers zich ingeschreven voor de Jamboree van 2015. Hier zullen nog enkele anderen zich bij aansluiten.
oyju5lk1kuvwt55r8bq5nzyle
Voorlopig rijden de Scouts eerst in 3 busjes naar Engeland tussen 29 juni en 6 juli. Voor lidmaatschap voor jeugdleden en leiding worden kunt u contact opnemen met mevrouw S. Alberts, tel.; 026- 3634227 (groepsbegeleider vereniging), de heer J. Thijsse, 026-7023716 (verenigingsvoorzitter)
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen