Honda Civic Hybride: een uniek concept

Foto:

De Honda Civic en de hybride technologie lijken voor elkaar geboren te zijn. Honda heeft de eerst Civic in begin jaren 70 ontwikkeld als reactie op de groeiende vraag naar zuinige kleine automodellen. 

De Civic die toentertijd op de markt verscheen reed al een kleine 20 kilometer op 1 liter benzine en was daarmee al vooruitstrevend zuinig. Tot op heden heeft Honda niet stil gezeten, wat blijkt uit het brede aanbod aan zuinige eco-modellen (zoals de hybride bijvoorbeeld) dat er in de tussentijd is uitgebracht.
In de 2 decennia die daarop volgende heeft Honda haar sporen binnen de auto-industrie ruimschoots verdient. De ontwikkeling van schone en zuinige motoren heeft altijd prioriteit gehad en het Japanse bedrijf heeft daarmee het vertrouwen van menig autoliefhebber weten te winnen. Tot op de dag van vandaag blijft Honda investeren in de ontwikkeling en optimalisatie van kleine en zuinige auto’s om aan de groeiende vraag te kunnen blijven voldoen.
Bijzondere techniek
De Civic IMA is een goed voorbeeld van een voertuig met een slim stukje techniek dat het brandstofverbruik aanzienlijk terugdringt en daarnaast ook de bestuurder van allerlei gemakken voorziet. IMA, wat staat voor Integrated Motor Assistent, is een aandrijfsysteem dat de kern vormt van de hybridetechniek. De combinatie van een verbrandingsmotor met een elektrische motor zorgt ervoor dat er energie van de motor wordt herwonnen. Deze energie wordt opgeslagen en wordt weer ingezet op momenten dat de verbrandingsmotor bijgesprongen moet worden zodat de uitstoot kan worden beperkt. Het mes snijdt aan twee kanten, want daarnaast levert het ook een hoger vermogen op.
Gebruikersgemak voorop
Een ander voordeel van de elektromotor is dat er razendsnel gestart kan worden. De Honda Insight bijvoorbeeld, heeft geen startmotor die opgang hoeft te komen dus de brandstofmotor start in een ogenblik. Zelfs bij lage temperaturen. De eco-stempel heeft dit voertuig daarnaast ook verdient aan het auto startstop-systeem, dat er voor zorgt dat de motor uitschakelt wanneer de auto stopt. Erg handig bij file-rijden en het is daarnaast ook nog eens milieuvriendelijk. Het starten gaat ook weer automatisch zodra de bestuurder zijn of haar voet van het rempedaal haalt. Wij zijn overtuigd, u ook?
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen