Watertappunt op schoolplein in Velp

VELP – Wethouder Ron König van de gemeente Rheden heeft op het plein bij basisschool De Arnhorst in Velp een watertappunt geopend. Het tappunt maakt deel uit van een actie van waterbedrijf Vitens om bij te dragen aan een gezondere levenswijze voor kinderen.

De Arnhorst, aan de Dillenburglaan in Velp, werd één van de plaatsen van een tappunt, nadat de school een prijsvraag bij Vitens had gewonnen. Woordvoerster Nicole Teerink van het waterbedrijf reikte de prijs, het tappunt en een grote bos bloemen, in het bijzijn van alle kinderen uit aan juf Wendy van groep 7. Teerink benadrukte het belang van gezond water: “Water draagt bij aan een gezonde levenswijze, het tappunt helpt hier heel goed bij. Tijdens school kunnen jullie nu lekker water drinken, al zal er ook wel mee gespeeld worden”.
De opening werd verricht door wethouder König. Hij vulde de eerste bidon met water uit het tappunt. Eén van de leerlingen kreeg de eer de eerste slok te drinken. “Water is heel bijzonder. Het water dat hier uit de grond komt kan wel 4000 jaar oud zijn en toch is het heel erg gezond. Vitens pompt het uit de grond, zodat jullie het kunnen drinken”, aldus de wethouder in zijn toespraak.     
Tegelijk met de opening op woensdag 12 juni in Velp, werden op negen andere plaatsen in Nederland ook tappunten geopend. Op een basisschool in Utrecht opende Prinses Laurentien een tappunt. Zij is de oprichter van de Missing Chapter Foundation, een organisatie die zich inzet om oplossingen te vinden voor maatschappelijke problemen door een dialoog tussen kinderen en besluitvormers te creëren.
Schooldirectrice Tineke Klein Beernink is blij met het tappunt en het initiatief, al ziet zij ook wel in dat de kinderen er niet alleen van gaan drinken. “De kleuters passen precies onder de kraan en met warm weer kan je er van uitgaan dat er natuurlijk niet alleen maar van gedronken gaat worden”. De directrice geeft aan dat het tappunt buiten schooltijden wordt afgesloten om misbruik tegen te gaan. 
(Klik op de foto voor een impressie van de opening.)
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen