Landgoed De Valkenberg zoekt uw hulp

Foto:

RHEDEN – Wilt u zich graag inzetten voor uw eigen omgeving? Landgoed De Valkenberg zoekt vrijwilligers die de handen uit de mouwen willen steken in een buitenplaatswerkgroep. Dat is een werkgroep die bijdraagt aan het landschapsonderhoud op en om de buitenplaats.

Landgoed De Valkenberg en Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) nodigen u van harte uit voor een informatieavond om nader kennis te maken met deze prachtige buitenplaats. De informatieavond wordt gehouden op dinsdag 23 september in de recreatiezaal van Hotel De Valkenberg aan de Arnhemsestraatweg 12 te Rheden.  De avond begint om 20.00 uur. 
Wilt u al eerder kennismaken met dit prachtige landgoed, kom dan op zaterdag 13 september langs tijdens Open Monumentendag. SLG is aanwezig op het landgoed om u meer te vertellen over de buitenplaatswerkgroep. U kunt ook meedoen aan een rondleiding over het landgoed en het huis bezichtigen. 
Landgoederen en buitenplaatsen zijn de parels in ons landschap met prachtige lanen, houtwallen, singels en heggen. Het landhuis De Valkenberg staat op een markante plek op een steil glooiende weide met uitzicht over het dorp Rheden en de IJssel. Een lange oprijlaan, voorzien van oude kastanjes leidt naar het huis en een landschappelijk park met slingerpaden, een moestuin, een boomgaard en een rozentuin. Het landgoed is in eigendom van Landgoed De Valkenberg BV die in samenwerking met het Rode Kruis op deze locatie vakantieweken voor licht en zwaar zorgbehoeftigen organiseert. Om al dit erfgoed in stand te houden, is veel werk nodig. Een buitenplaats die toekomst wil hebben, kan dan ook niet meer zonder vrijwilligers. 
Informatieavond dinsdag 23 september 2014
Op de informatieavond op 23 september stelt De Valkenberg zich aan u voor. Bouke Scheerder van Stichting De Valkenberg zal iets vertellen over de buitenplaats en de cultuurhistorische en ecologische waarden die zij op de buitenplaats graag in stand willen houden en waar nodig herstellen. Een vrijwilligersgroep kan hierbij een grote rol spelen. Het doel van deze avond is om u te laten zien hoe mooi de buitenplaats is en op welke manier een vrijwilligersgroep kan helpen bij de instandhouding daarvan. De avond begint om 20.00 uur met een kopje koffie en thee en duurt tot ongeveer 21.30 uur. 
Werkdag op het landgoed zaterdag 27 september 2014
Op zaterdag 27 september wordt een publiekswerkdag georganiseerd, waar de handen uit de mouwen gaan. Hier moet u zich voor opgeven bij SLG via onze website www.landschapsbeheergelderland.nl, via [email protected] of telefonisch: 026-3537444. 
Om 9.30 uur zijn belangstellenden welkom bij De Valkenberg. Voor werkhandschoenen, gereedschap, koffie en thee wordt gezorgd en in de middag is er soep. Goed zittende werkkleding en laarzen zijn aan te raden. 
Stichting Landschapsbeheer Gelderland is een professionele vrijwilligersorganisatie. Al ruim 25 jaar werkt zij samen met zo’n 200 lokale vrijwilligersgroepen met in totaal 6.000 vrijwilligers aan een mooier cultuurlandschap in Gelderland. SLG heeft de afgelopen jaren landgoedwerkgroepen opgericht op acht andere landgoederen en buitenplaatsen in Gelderland. Kijk voor meer informatie op www.landschapsbeheergelderland.nl. 
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden