Gedeputeerde Staten reageren op troonsafstand

ARNHEM – Gedeputeerde Staten van Gelderland geeft dinsdag 29 januari in een reactie “diep respect” te hebben voor koningin Beatrix.

ARNHEM – Gedeputeerde Staten van Gelderland geeft dinsdag 29 januari in een reactie “diep respect” te hebben voor koningin Beatrix.

“Het college van Gedeputeerde Staten heeft diep respect voor koningin Beatrix, zij heeft op uitmuntende en menselijke wijze een belangrijke bijdrage geleverd aan de eenheid van ons land en ons volk. De koningin heeft lief en leed van en met de Nederlanders gedeeld”

“Het college wenst haar nog vele mooie jaren toe en is er van overtuigd daar haar opvolger, de huidige Prins van Oranje, uitstekend is voorbereid op deze zware taak.”

CvdK Cornielje

Commissaris van de koningin Clemens Cornielje reageert vanaf zijn vakantieadres in Florida op het aangekondigde vertrek van de koningin: “Hare Majesteit heeft veel voor ons land betekend in de afgelopen 33 jaar, waarvoor we haar zeer dankbaar mogen zijn. Nog steeds is zij voor velen een groot voorbeeld. Koningin Beatrix kan na haar troonafstand gaan genieten van haar nieuwe levensfase. Helaas zal ook deze fase niet geheel zonder zorgen zijn. Ze krijgt echter nu wel meer tijd voor haar kinderen en kleinkinderen. Ik gun het haar van harte.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen