Openluchtmuseum Arnhem succesvol in 2012

ARNHEM – Met meer dan een half miljoen bezoekers en bijna vierhonderd zakelijke evenementen spreekt het Openluchtmuseum van een succesvol 2012.

ARNHEM – Met meer dan een half miljoen bezoekers en bijna vierhonderd zakelijke evenementen spreekt het Openluchtmuseum van een succesvol 2012.

Maar liefst 524.000 bezoekers ontving het Openluchtmuseum tijdens het 100-jarig bestaan. Ongeveer 10% van deze bezoekers komt met een groep op bezoek. Directeur Pieter-Matthijs Gijsbers over dit succesvolle jaar: “Grote groepen en bedrijven zijn betrokken bij het Openluchtmuseum. Dit heeft geleid tot een partnership met o.a. Landleven, dat veel individuele bezoekers aantrok. Daarnaast vonden er meer dan 380 zakelijke bedrijfsfeesten, bedrijfsuitjes, vergaderingen en evenementen plaats in het museum.

Zakelijke evenementen
Het 44 hectare grote Openluchtmuseum is het decor voor grote en kleine bedrijfsevenementen vol afwisseling. Duizenden mensen kunnen er meedoen aan educatieve of speelse activiteiten in en rond historische gebouwen, die vaak aansluiten bij de aard van het bedrijf of organisatie. In 2012 bezochten meer dan 55.000 bezoekers het museum in groepsverband tijdens 380 evenementen het museum. Er waren 225 bedrijfsuitstapjes, 75 bedrijfsfeesten en 80 vergaderingen. Negen van de tien zakelijke bezoeken vinden, in het geheel of een gedeelte van het bezoek, plaats in een van onze horecalocaties. De producten worden duurzaam en voor 40% biologisch ingekocht. Op 7 januari jl. werd de horeca van het museum hiervoor EKO-gecertificeerd.

Half Miljoen

Het Nederlands Openluchtmuseum heeft het jaar afgesloten met succesvolle winteropenstelling. De winterse sfeer en activiteiten, zoals de slee- en ijsbaan, trokken veel bezoekers naar het Openluchtmuseum. Tijdens de winteropenstelling ontving het Openluchtmuseum op 27 december j.l. haar 500.000ste bezoeker.

Het is voor het eerst in dertig jaar dat het museum meer dan een half miljoen bezoekers ontvangt. De laatste keer was in 1981.

Meer informatie vindt u op: www.openluchtmuseum.nl/zakelijk

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen