Provost en Crommelin brengen Winterreise van Schubert in Kastanjelaan13

Foto:

VELP – Bariton Ludovic Provost en pianist Lodewijk Crommelin brengen zondag 27 januari Winterreise van Franz Schubert. Dit zal plaats vinden in de Concertzaal van Kastanjelaan 13 te Velp.  

VELP – Bariton Ludovic Provost en pianist Lodewijk Crommelin brengen zondag 27 januari Winterreise van Franz Schubert. Dit zal plaats vinden in de Concertzaal van Kastanjelaan 13 te Velp.  

De Winterreise van Franz Schubert (1797-1828) is een van de hoogtepunten het liedrepertoire. De cyclus van 24 liederen op gedichten van Wilhelm Müller gaat over de verbroken liefde van de hoofdpersoon die, wandelend door het barre winterse landschap, de luisteraar mee neemt aam de hand door al zijn gevoelens, zielenroerselen en verlangens. Tezamen met Die Schöne Müllerin, de andere cyclus van Schubert op teksten van Müller, neemt de Winterreise een centrale plek in het oeuvre van Schubert en is daarmee een van de meest indringende en geliefde werken uit het vocale repertoire.

Provost

Ludovic Provost komt uit de stad Perpignan in Zuid-Frankrijk. Al vanaf jonge leeftijd gaat hij voor een volledig onderricht als musicus naar de Conservatoria van Perpignan en Parijs. In 1997 debuteert hij als zanger bij La Maîtrise du Centre de Musique baroque de Versailles en vervolgt later zijn studie bij zijn zangleraar Yves Sotin. In 2004 komt hij bij de Dutch National Opera Academy.

Crommelin

Lodewijk Crommelin speelt solorecitals, kamermuziekconcerten en houdt zich bezig met het begeleiden van instrumentalisten en zangers. In de zomer van 2009 maakt hij een kamermuziektournee door China als lid van Trio Mutano. Met het Stravinsky Pianokwartet speelde hij in de Grote Zaal in de Doelen en verschillende andere locaties in Nederland en België.

Na afloop van het concert is er een Meet en Greet met Ludovic Provost en Lodewijk Crommelin in de Lounge van Kastanjelaan13 (voorheen Kunsthuis 13)in Velp. Het concert begint om 14.00u, de Lounge en het Café zijn vanaf een uur voor het concert geopend.

De entree is € 13,00, incl. een kop koffie of thee in de pauze; In de online voorverkoop kosten de kaarten € 11,00. U wordt aangeraden om vooraf online kaarten te reserveren: www.kastanjelaan13.nl , er zijn slechts 90 plaatsen beschikbaar.

Concert/Theater/Event-zaal en Lounge van Kastanjelaan13 Kastanjelaan13, 6883 HZ Velp is uitstekend bereikbaar. U kunt uw auto (gratis) parkeren op het terrein van het NS Station Velp, loop afstand is slechts een paar minuten. Het NS Station Velp is tegenover Kastanjelaan13; komt u met de bus, uitstappen op de Hoofdstraat Velp, halte Emmastraat of halte Hogeweg.

Februari bij Kastanjelaan13 in Velp (nadere info volgt):

3 februari, Jazz met Guus Tangelder; 6 februari, Anna Enquist en Ivo Janssen: Poëzie en muziek; 15 februari, Meet en Greet Gelderland; 24 februari, Theatersportgroep ‘Geen brug te ver’

Kijk voor meer informatie op: www.kastanjelaan13.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen