ATAG Posbankloop nieuws!

VELP – Ruim drie maanden ligt de 18e ATAG Posbankloop Velp nu achter ons. De evaluatie is gedaan en de plannen voor 2013 gesmeed. Een aantal actuele ontwikkelingen, die op zondag 29 september moeten resulteren in een opnieuw prachtige dag, zijn bekend. De dag van de 19e ATAG Posbankloop Velp, zondag 29 september, even onthouden of noteren graag!

VELP – Ruim drie maanden ligt de 18e ATAG Posbankloop Velp nu achter ons. De evaluatie is gedaan en de plannen voor 2013 gesmeed. Een aantal actuele ontwikkelingen, die op zondag 29 september moeten resulteren in een opnieuw prachtige dag, zijn bekend. De dag van de 19e ATAG Posbankloop Velp, zondag 29 september, even onthouden of noteren graag!

 

Onderzoek leert: jaarlijkse groei met 10 procent is mogelijk

Op verzoek van de organisatie van de ATAG Posbankloop hield marktonderzoeksbureau WPG Research uit Doetinchem in oktober en november 2012 een onderzoek naar de groeipotentie van het evenement. Uit de eind vorig jaar gepresenteerde uitkomsten blijkt het overgrote deel van de deelnemers het evenement te waarderen met ‘zeer goed’. De belangrijkste conclusie ten aanzien van de groeipotentie luidt dat het reëel is een jaarlijkse stijging van het aantal deelnemers te verwachten van 10 procent.

Manager Cees Ursem van de ATAG Posbankloop: “WPG Research heeft ons aanbevelingen gedaan hoe we die groei kunnen realiseren. Een aantal daarvan zullen we zeker opvolgen, een aantal ook niet. Als deelnemers je evenement beoordelen met ‘zeer goed’ moet je niet te veel gaan sleutelen. Bovendien gaan we bij alles wat we doen ook nog eens uit van ons eigen gevoel. De Posbankloop mag nooit een dertien-in-een-dozijn-wedstrijd worden. We doen het op onze eigen manier. Met aandacht voor de hardloper en wandelaar én de natuur.”

ATAG Posbankloop blijft inzetten op kwaliteit en natuurbeleving

De algehele evaluatie van de ATAG Posbankloop 2012 leidt volgend jaar niet tot grote veranderingen. Na uitvoerige praatsessies, waarin ook de resultaten van een onderzoek naar de groeimogelijkheden werden meegenomen, heeft het bestuur besloten vast te houden aan vaste waarden als kwaliteit en natuurbeleving. Groei blijft wel een doel, maar niet ten koste van alles.

Onder de vlag van de Stichting Posbankloop worden jaarlijks in het laatste weekeinde van september een hardloopwedstrijd (ATAG Posbankloop) en een wandelevenement (Larenstein Posbank Wandeltochten) gehouden. De natuurwandelingen trokken vorig jaar 1.500 deelnemers, de hardloopwedstrijden over 6 en 15 kilometer 3.400 deelnemers. Inclusief de ongeveer 500 deelnemers aan de Bedrijvenloop en de KidsRuns komt het totaal op bijna 5.500. Groei naar 10.000, verdeeld over wandelingen en hardloopwedstrijden, is volgens het Posbankloop-bestuur mogelijk ‘zonder het karakter van het evenement aan te tasten’.

Bestuursvoorzitter Wim van de Giesen van de Posbankloop: “Het is niet onze ambitie de omvang te krijgen van een evenement als de Zevenheuvelenloop of de Dam tot Damloop. Dat massale staat ons tegen. We willen het leuk en gezellig houden, en ook het parcours niet overbelasten. We lopen door een natuurgebied (Nationaal Park Veluwezoom, red.) en respect voor die natuur is een van onze uitgangspunten en van Natuurmonumenten, een belangrijke partner bij de organisatie. Dat neemt niet weg dat we nog wel met enkele duizenden deelnemers kunnen groeien en daar zetten we ook op in.”

Prijzen zijn verloot

Onder de mensen die een enquêteformulier hebben ingevuld dat aan de basis stond van het marktonderzoek naar de groeipotentie van de ATAG Posbankloop, zijn prijzen verloot. Vijftien doen er dit jaar gratis mee en één van hen heeft ook een gratis hotelovernachting gewonnen. Alle winnaars hebben inmiddels bericht gehad.

Inschrijven kan per 30 maart

Op zaterdag 30 maart (paaszaterdag) start de inschrijving voor de 19e ATAG Posbankloop die wordt gehouden op zondag 29 september 2013.

Kantoor verhuist

Omdat het schoolgebouw van ROC A12 aan de Reigerstraat te Velp, voor andere doeleinden gebruikt gaat worden, moet het kantoor van de ATAG Posbankloop binnenkort verhuizen. Er zijn gesprekken gaande met diverse partijen, maar een keuze voor een nieuwe locatie is nog niet gemaakt. Zodra hierover meer bekend is zal hierover gepubliceerd worden. Ook op de nieuwe plek in Velp zal het Posbankloop kantoor iedere woensdag van 09.00 tot 13.00 uur zijn geopend. Wilt u op andere dagen en tijden langskomen, maak dan eerst een afspraak via [email protected] of telefonisch via nummer 026-3638499.

Zie voor eerdere berichtgeving 
http://rheden.nieuws.nl/zoeken/ATAG

Volg de ATAG Posbankloop ook op Twitter en Facebook! Kijk de foto’s terug op www.posbankloop.nl of reageer via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen