Kunstwerk Simon en Tiny Carmiggelt terug op Steeg!

Foto:

Beelden precies één jaar na diefstal beveiligd herplaatst!

Beelden precies één jaar na diefstal beveiligd herplaatst!

DE STEEG – Exact een jaar na de diefstal van het kunstwerk Simon en Tiny Carmiggelt worden de gerestaureerde beelden op 23 januari om 15.00 uur teruggeplaatst in het dorp De Steeg in de gemeente Rheden. Na een kort welkomstwoord van burgemeester Van Wingerden-Boers, onthult wethouder Harriët Tiemens de beelden samen met kunstenaar Wim Kuijl en Yola Hopmans, voorzitter van de Stichting Carmiggelt terug Op Steeg.

23 januari 2012 werden de bronzen beelden van Simon en Tiny Carmiggelt in De Steeg gestolen. Verontwaardiging alom, zowel in het dorp als landelijk. Dorpsbewoners Peter Oversteegen, Henk Steinvoort en Yola Hopmans lieten het er niet bij zitten en richtten de Stichting ‘Carmiggelt terug Op Steeg’ op. Hun doel was de inmiddels teruggevonden, maar vernielde beelden in ere te herstellen en Simon en Tiny hun vertrouwde plekje terug te geven. Dankzij talrijke acties en donaties is voldoende geld ingezameld om de beelden te restaureren. Kunstenaar Wim Kuijl slaagde erin om deze klus niet alleen feilloos, maar ook binnen de tijd te klaren. Precies een jaar na de diefstal is het zover: Simon en Tiny komen terug. Het kunstwerk is nu beveiligd tegen diefstal.

De Stichting Carmiggelt terug Op Steeg heeft in negen maanden tijd een restauratiebedrag van € 15.000,00 ingezameld. Een prestatie van formaat waar de Stichting en de inwoners van De Steeg dan ook bijzonder trots op zijn. De gemeente Rheden legde de helft voor de restauratie bij, plus de kosten van beveiliging en verzekering.

Bij de onthulling van de beelden is elke Carmiggelt fan van harte welkom. Na het officiële gedeelte is er een feestelijke bijeenkomst voor genodigden.

(zie voor eerdere berichtgeving: http://rheden.nieuws.nl/zoeken/carmiggelt

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen