Muzikale voorstelling, Scrum, Schouwburg Theothorne in Dieren

Foto:

DIEREN- Scrum met A Night of Tunes an’ Tales op zaterdag 27 oktober in Schouwburg Theothorne in Dieren.

DIEREN- Scrum met A Night of Tunes an’ Tales op zaterdag 27 oktober in Schouwburg Theothorne in Dieren.

Op zaterdag 27 oktober is er weer een bijzondere muzikale voorstelling te zien en te horen in Schouwburg Theothorne in Dieren: Scrum. Ooit ging Scrum naar Schotland om zich te laten inspireren. Dat was in 2008 en het is achteraf gezien ruimschoots gelukt. Na 2 seizoenen ‘A night at the pub’, waarin Scrum kennis maakte met het theater en theater minnend Nederland met Scrum, wordt de kroeg verbouwd. Een nieuw interieur, nieuwe verhalen, nieuwe whisky’s en natuurlijk nieuwe songs zijn het resultaat.
 “Sluit je ogen en waan je in een Schotse kroeg…” Niets blijkt minder waar bij deze theatervoorstelling. Je raakt verslaafd aan het enthousiasme en spelplezier van deze muzikanten. In hun eigen theaterkroeg beleven ze elke avond bijzonder grootse, uitzinnige uitbarstingen, welke afgewisseld worden door kleine intense momenten. Geniet met volle teugen van saamhorigheid, vriendschap, muziek en drank. De akoestische folk met een keur aan instrumenten (gitaren, viool, banjo, mandoline, accordeon, drums, piano, tin whistle en bagpipes) doet je met een glimlach de zaal verlaten.

In ‘A Night of Tunes an’ Tales’ brengt Scrum wederom het Schotse muziekgevoel tot leven, op dezelfde manier zoals dat in de Schotse en Ierse pubs wordt ervaren. Af en toe zullen er zelfs bijzondere artiesten de kroeg van Scrum bezoeken voor een eenmalig, memorabel gastoptreden. Mede hierdoor is elke voorstelling uniek: geen enkele avond in de pub is hetzelfde!

Sinds een aantal jaren is Scrum een graag geziene gast op menig festival in binnen- en buitenland (België, Frankrijk, Schotland, Denemarken, Italië). Ze deelden reeds de bühne met o.a. The Dubliners en Dougie MacLean en waren in 2009 de ontdekking van het internationale Skagen Folkfestival in Denemarken, waar ze sindsdien niet meer weg te denken zijn. In het voorjaar van 2012 presenteerde de band haar eigen single malt scotch whisky, op initiatief van Edradour, Scotland’s Smallest Distillery in Pitlochry.
Scrum: Zes gedreven muzikanten en een zingende barvrouw met een grote liefde voor rauwe, eerlijke en energieke muziek, die zij doorgaans als pure folkpunkrock het publiek in smijten. Akoestisch weigert Scrum in te leveren op kracht en beleving.
Wees welkom in de kroeg van Scrum:
– Skottie (zang, gitaar, banjo, mandoline)
– Marco (bas, accordeon, gitaar, piano, zang)
– Robin (gitaar, zang)
– Oscar (drums, zang)
– Fred (bagpipes, tin whistle)
– Corné (viool, zang)
– Laura (barvrouw en zang)

Zaterdag 27 oktober in Schouwburg Theothorne – Callunaplein 77 – Dieren. Aanvang 20.00 uur. Entree € 19,00. Reserveren via www.rhederart.nl Tel: 0313 – 415000 of in het Grand Café van Theothorne.

Deel dit bericht via Social Media!!

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen