Burgemeester bezoekt Diamanten echtpaar

Foto:

VELP – Op 30 september was het 60 jaar geleden dat het echtpaar Langenbach-Booij in het huwelijk is getreden. Burgemeester P.M. van Wingerden-Boers bracht op maandag 1 oktober a.s. om 10.30 uur een bezoek aan het echtpaar in Velp. Namens het college feliciteerde de burgemeester de heer en mevrouw Langenbach en bood hen een boeket bloemen.

VELP – Op 30 september was het 60 jaar geleden dat het echtpaar Langenbach-Booij in het huwelijk is getreden. Burgemeester P.M. van Wingerden-Boers bracht op maandag
1 oktober a.s. om 10.30 uur een bezoek aan het echtpaar in Velp. Namens het college feliciteerde de burgemeester de heer en mevrouw Langenbach en bood hen een boeket bloemen.

De heer Dick Langenbach is geboren op 7 november 1928 in Arnhem en mevrouw Geesje Booij op 29 februari 1928 in Arnhem. De heer en mevrouw Langenbach hebben elkaar ontmoet op een bevrijdingsbal in Musis Sacrum in Arnhem. In 1952 zijn ze in het huwelijk getreden. Door woningnood woonde ze beurtelings bij hun beide ouders.

De heer Langenbach was werkzaam in de warmtetechniek en mevrouw Langenbach-Booij was full-time moeder. De heer Langenbach werd in 1943 lid van de voetbalclub SML. Na een aantal jaar jeugdbestuurder werd hij lid van het hoofdbestuur en later voorzitter en ere-voorzitter. De heer Langenbach is altijd nauw betrokken geweest bij het sport-gebeuren in de omgeving, maar ook landelijk. In 1980 werd de heer Langenbach gekozen in het Bonds bestuur van de KNVB. Bij zijn aftreden in 1998 werd hij benoemd tot ere-lid van de KNVB en in 1999 benoemd tot ‘Ridder in de orde van Oranje Nassau’. Mevrouw Langenbach-Booij hielp vaak mee in de kantine van SML. Samen met andere actieve dames ontstond er een hechte vriendinnenclub. 

De heer en mevrouw Langenbach hebben twee dochters, twee schoonzoons en vier kleinkinderen.

Deel dit bericht via Social Media!!

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen