Matinee voorstelling in Schouwburg Theothorne in Dieren.

Foto:

DIEREN – Zondagmiddag 7 oktober matinee voorstelling  Buigen voor Oranje – door Nel Kars in Schouwburg Theothorne in Dieren. Solovoorstelling door Ton Vorstenbosch voor Nel Kars.

DIEREN – Zondagmiddag 7 oktober matinee voorstelling  Buigen voor Oranje – door Nel Kars in Schouwburg Theothorne in Dieren. Solovoorstelling door Ton Vorstenbosch voor Nel Kars.

Met groot succes zette Nel Kars de afgelopen decennia vier portretten van Oranjevorstinnen neer. Ter gelegenheid van haar 50-jarig toneeljubileum speelt ze voor het 2e seizoen de amusante en spannende situatiekomedie van Ton Vorstenbosch: Buigen voor Oranje. Plaats van handeling is Paleis Noordeinde waar ter ere van kroonprinses Juliana’s achttiende verjaardag een groot galadiner wordt gehouden. Iedereen aan het hof is klaar voor een glorieuze afronding van wat een bijzondere dag is geweest, een mijlpaal in de monarchie. Maar dan doet een akelig gerucht de ronde. De enige gast uit Nederlands-Indië, een Javaanse sultanszoon, zaait onrust. In zijn thuisland smeult de ontevredenheid, de oorspronkelijke bevolking wil z’n onafhankelijkheid terug en de Indische prins lijkt achter z’n volk te staan. Zal hij zich tegen de Koninklijke familie keren, zal hij níet buigen voor de Oranjes? Of gaat deze dissident uit de tropen nog veel verder?

Net als in haar eerdere solostukken doet Nel Kars alles zelf. Niet alleen speelt ze alle rollen – van kamenierster tot Koninklijke Hoogheid – maar ook is ze haar eigen kostuumontwerpster en grimeuse. In oogstrelende kostuums passeert een bonte parade aan personages, die zich allen afvragen: buigt ie, of buigt ie niet? Een verrassende epiloog van Wilhelmina brengt een al even verrassend antwoord.

 

Zondagmiddag 7 oktober. Aanvang 15.00 uur. Entree € 15,00. Schouwburg Theothorne – Callunaplein 77 – Dieren. Kaarten reserveren via www.rhederart.nl en telnr 0313-415000 of in het Grand Café van Theothorne

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen