Amsterdams Kleinkunst Festival in Theothorne te Dieren

Foto:

DIEREN- Stichting Rheder Art opent het theater seizoen in Schouwburg Theothorne in Dieren op zaterdag 15 september met het Amsterdams Kleinkunst Festival:  Drie nieuwe toptalenten: Peter van Rooijen, Eva Crutzen en Sijmen de Jong.

DIEREN- Stichting Rheder Art opent het theater seizoen in Schouwburg Theothorne in Dieren op zaterdag 15 september met het Amsterdams Kleinkunst Festival:  Drie nieuwe toptalenten: Peter van Rooijen, Eva Crutzen en Sijmen de Jong.

2012 is een jaar met een gouden randje. Het is feest bij het Amsterdams Kleinkunst Festival! Niet alleen viert het festival dit jaar zijn 25ste verjaardag, de 25e editie van het Concours om de Wim Sonneveldprijs wordt dit jaar ook gekenmerkt door een ongekend hoog niveau talentvolle kleinkunstenaars. De aanstormende kleinkunstenaars hebben gestreden tijdens het uitgebreide voortraject. Na de grote finale in het DeLaMar theater in april 2012, gaan de drie finalisten van de felbegeerde Wim Sonneveldprijs 2012 nu op jubileumtournee door het land.

Zo maken zij veel vlieguren en werken zij intensief aan hun programma. Daarbij worden ze gecoacht door professionele regisseurs en theatermakers.

Eerdere finalisten van het Amsterdams Kleinkunst Festival zijn: Maarten van Roozendaal, Claudia de Breij, Thomas Acda, Droog Brood, Mike & Thomas, Richard Groenendijk en de Vliegende Panters.

De finale van het Concours om de Wim Sonneveldprijs op 14 april 2012 werd gewonnen door Peter van Rooijen, met muzikale begeleider Wilko Sterke. ‘Briljant bedachte voorstelling, die het intellect weet te koppelen aan luchtigheid’ (juryrapport), ‘Met Peter van Rooijen heeft de jubileumeditie van het AKF een sterke winnaar.’ (Volkskrant) Zij gaan, samen met Sijmen de Jong (tweede plaats) en Eva Crutzen (derde plaats en winnares publieksprijs) vanaf september 2012 langs verschillende theaters om hun programma te spelen.

Een unieke mogelijkheid om kennis te maken met nieuwe frisse talenten op zaterdag 15 september in Schouwburg Theothorne – Callunaplein – Dieren. Aanvang 20.00 uur Entree € 15,00. Kaarten reserveren via www.rhederart.nl . Tel: 0313 – 415000 of in het Grand Café van Theothorne.

<hr/><p><span style=” font-weight: bold;”>Druk “Vind ik leuk” om rheden.nieuws.nl via facebook te volgen!</span><br /><span></span></p>

<p><span style=” font-weight: bold;”>Deel dit bericht via Social Media!</span></p>

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen