Medewerking gevraagd bij nieuw Gelders opsporingsprogramma, Dossier Gld.

ARNHEM (regio) – In samenwerking met politie en justitie presenteert Omroep Gelderland morgen, donderdag 6 september de eerste uitzending van het nieuwe opsporingsprogramma ’Dossier GLD’. Daarbij wordt ook de medewerking van het publiek gevraagd.In de eerste uitzending van het programma DossierGLD van TV Gelderland komt onder meer aan de orde een reconstructie van de moord op Harrie Schrievers in Nijmegen. Hij werd op 14 juli 2010 bij een overval in zijn woning aan de Daniëlsweg doodgeschoten. De zaak is nog niet opgelost. Het onderzoek is wel afgesloten omdat er geen onderzoeksmogelijkheden meer waren. Wellicht meldt zich iemand na de uitzending met nieuwe informatie. SkeletAls opsporingsitem komt een zaak aan de orde die bij de politie bekend onder de naam “Bones”. Op 21 oktober 2011 is in een bosperceel in Wekerom het skelet van een onbekende man gevonden. Onderzoek heeft nog geen duidelijkheid over zijn identiteit opgeleverd. In samenwerking met het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) is in Schotland een reconstructie van het hoofd gemaakt. Deze reconstructie wordt in de uitzending getoond. Ook is in Schotland een interview gehouden met de vrouw die deze reconstructie maakte en die destijds ook het ‘meisje van Nulde’ heeft gereconstrueerd.PolitiekAansluitend bij de actualiteit is een reportage gemaakt over de wijze waarop de politieke partijen, in het kader van de komende verkiezingen, omgaan met de vraag naar meer veiligheid.Het programma wordt donderdagavond 6 september uitgezonden tussen 18.20 en 19.00 uur en daarna ieder uur herhaald.

ARNHEM (regio) – In samenwerking met politie en justitie presenteert Omroep Gelderland morgen, donderdag 6 september de eerste uitzending van het nieuwe opsporingsprogramma ’Dossier GLD’. Daarbij wordt ook de medewerking van het publiek gevraagd.
In de eerste uitzending van het programma DossierGLD van TV Gelderland komt onder meer aan de orde een reconstructie van de moord op Harrie Schrievers in Nijmegen. Hij werd op 14 juli 2010 bij een overval in zijn woning aan de Daniëlsweg doodgeschoten. De zaak is nog niet opgelost. Het onderzoek is wel afgesloten omdat er geen onderzoeksmogelijkheden meer waren. Wellicht meldt zich iemand na de uitzending met nieuwe informatie. 
Skelet
Als opsporingsitem komt een zaak aan de orde die bij de politie bekend onder de naam “Bones”. Op 21 oktober 2011 is in een bosperceel in Wekerom het skelet van een onbekende man gevonden. Onderzoek heeft nog geen duidelijkheid over zijn identiteit opgeleverd. In samenwerking met het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) is in Schotland een reconstructie van het hoofd gemaakt. Deze reconstructie wordt in de uitzending getoond. Ook is in Schotland een interview gehouden met de vrouw die deze reconstructie maakte en die destijds ook het ‘meisje van Nulde’ heeft gereconstrueerd.
Politiek
Aansluitend bij de actualiteit is een reportage gemaakt over de wijze waarop de politieke partijen, in het kader van de komende verkiezingen, omgaan met de vraag naar meer veiligheid.
Het programma wordt donderdagavond 6 september uitgezonden tussen 18.20 en 19.00 uur en daarna ieder uur herhaald.


 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen