Posbanktoernooi in openluchtzwembad Rheden door PFC Rheden

Foto:

RHEDEN – Zwem- en waterpolovereniging PFC Rheden organiseert vanaf zaterdag in het weekeinde van 30 en 31 augustus alweer de 41e editie van het traditionele “Posbanktoernooi” in openluchtzwembad Rheden. 

Dit tweedaagse toernooi, dat door de deelnemende teams wordt gebruikt ter voorbereiding op het komende waterpoloseizoen, trekt al jaren verenigingen uit heel Nederland naar Rheden. 
De eerste wedstrijd start zaterdagmorgen om 9.00 uur. Het toernooi eindigt zondagmiddag om 15.00 uur. Deelnemende teams overnachten op de zonneweide bij het zwembad, waar zondagochtend om 8.00 uur de eerste wedstrijden alweer van start gaan. 
Minicamping
Dit jaar hebben zich al ruim 40 dames- en herenteams ingeschreven. De teams spelen in het grote bassin en springkuil, waar voor de gelegenheid drie waterpolovelden zijn neergelegd. 
Hoewel het officiële toernooi pas op zaterdagmorgen start, stroomt de zonneweide van het zwembad al vanaf vrijdagmiddag vol met tenten en caravans, zodat er gedurende het weekend een echte minicamping verrijst op het terrein van Zwembad Rheden.
Vrijwilligers PFC Rheden
Het Posbanktoernooi wordt volledig georganiseerd en gerund door tientallen vrijwilligers van de vereniging. De opbrengst komt dan ook geheel ten goede aan de clubkas van PFC Rheden. Door de brand waar PFC Rheden clubhuis “de Thuiswedstrijd” werd getroffen in de nacht van 11 op 12 april jl., kunnen hier geen feestelijkheden worden georganiseerd.
Vrijdagavond en zaterdag overdag, stelt goede buur en korfbalvereniging Rheko daarom haar clubhuis beschikbaar. Zaterdagavond vindt het waterpolofeest plaats in partycentrum “Ons Huis” in Rheden.
Recreatieve bezoekers van zwembad Rheden hebben het weekeinde van 30 en 31 augustus toegang tot het zwembad, maar de zwemmogelijkheden in het grote bassin zijn zeer beperkt, ook de springkuil is niet beschikbaar. 
Geïnteresseerden die als toeschouwer een kijkje willen nemen bij het toernooi zijn natuurlijk van harte welkom, ook voor hen is de toegang dit weekeinde gratis.
Voor meer informatie, zie www.pfcrheden.nl, of http://posbank.pfcrheden.info/
Daarnaast is het Posbanktoernooi ook te volgen via Twitter: @PosbankToernooi, #PBT2014
pfcpbt2
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Druk op de “Vind ik leuk”-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button. Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen