Theun Plantinga met “Grutte Jonge” in Dieren

DIEREN – Het is lang, zingt en  is Fries… Theun Plantinga.

DIEREN – Het is lang, zingt en  is Fries… Theun Plantinga.

Met de idiotie van André van Duin en de ontroering van het kleinkunstlied brengt Theun Plantinga “Grutte Jonge”.

Hij schakelt in hoog tempo van hilarische types en herkenbare sketches naar gevoelige ingetogen liedjes waarvoor zijn eigen leven de bron is. Met zijn warme stem zingt hij de mooiste luisterliedjes van zichzelf en van andere ‘grutte’ kleinkunstenaars.

 

In ‘Grutte Jonge’ doet Theun wat hij het engst vindt: zichzelf zijn op het podium. Theun laat zichzelf van zijn beste kanten zien. Hij stelt zichzelf kwetsbaar en open op.

Beleef een avond vol humor, mooie liedjes en prachtige verhalen op Theun’s manier.

Grutte Jonge is kleinkunst, muziektheater en een concert in één.

 

Theun Plantinga werd uitgeroepen tot Kleinkunsttalent 2009-2010 bij NCRV’s Volgspot radio 2.

 

‘Theun Plantinga hangt met zijn lange lijf komisch-aandoenlijk de schlemiel uit. De jongen die de wereld letterlijk over zich heen krijgt”.(Leeuwarder Courant)

Plantinga speelde in theatersuccessen zoals Het Mirakel van Hansje Brinker, De Kleine Kapitein, Schateiland, De Wonderlijke reis van Mijnheer Prikkebeen, Achtste-groepers huilen niet, De 101 Dalmatiërs en Jip en Janneke de musical. ‘Na een tournee bij het Friese Tryater is nu de rest van het land aan de beurt om van Grutte Jonge te genieten.

Pianist Peter Sijbenga stond in 1985 aan de wieg van de Friese punkband It Dockumer Lokaeltsje. Later speelde hij in Deinum. Op dit moment is hij vooral bekend als componist en begeleider van diverse theatervoorstellingen en projecten. Zo heeft hij de muziek gecomponeerd voor onder andere Ajax van het Noord Nederlands Toneel, Hamlet, Peer Gynt en Abiku (alle drie van Tryater).

 

Meer informatie over de voorstelling via www.theunplantinga.nl

 

De voorstelling is op Donderdag 5 april in Schouwburg Theothorne te Dieren en begint om 20:00 uur. Kaarten zijn te reserveren via www.rhederart.nl , telefoon 0313-415000 of in het grand cafe van Theothorne en kosten €15,00.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen