Wijk Daalhuizen verwelkomt vogels in de wijk.

VELP- Wijkvereniging Daalhuizen-Oost en Belangenvereniging Daalhuizen gaan vogelkastjes timmeren op 31 maart om 14.00 uur op het Enkplein samen met bewoners van de wijk.

VELP- Wijkvereniging Daalhuizen-Oost en Belangenvereniging Daalhuizen gaan vogelkastjes timmeren op 31 maart om 14.00 uur op het Enkplein samen met bewoners van de wijk.

 

De wijk Daalhuizen heeft 200 nestjes gekregen, deze moeten nog in elkaar gezet worden om vervolgens overal in de wijk opgehangen te kunnen worden.

 

Dit naar aanleiding van onderstaande;

Vorig jaar zomer bracht de gemeente Rheden een prijsvraag uit voor het beste idee om de wijk groener te maken. Brigi Geurts uit de Van Pallandtstraat diende een idee in om meer vogels in de wijk te krijgen. De gierzwaluw en de mus komen bijvoorbeeld veel voor in de wijk maar hebben het moeilijk. Een reden is dat veel van de nestplaatsen van deze vogels verdwijnen omdat mensen het dak van hun huis zo aanpassen, bijvoorbeeld isoleren, dat de vogels niet meer onder de pannen kunnen nestelen. Ook verharden veel mensen hun tuin en verwijderen begroeiing waarin de vogels graag zitten. Brigi’s idee is om maatregelen te nemen om de vogels in de wijk te houden en misschien wel meer vogels in de wijk te krijgen. De gemeente heeft haar idee, samen met twee andere ideeën uitgekozen! Daarmee wint zij rond de 3.000,- voor het uitvoeren van de benodigde maatregelen.

De gemeente denkt graag mee in de uitwerking van het winnende idee en heeft twee afstudeerders van Helicon bereid gevonden om er hun afstudeeronderzoek over te schrijven. Begin oktober 2011 presenteerden zij hun eerste ideeën tijdens de contactpersonenavond van de wijkvereniging. Voorzieningen waar we aan kunnen denken zijn bijvoorbeeld het plaatsen van zwaluwen- en mussen dakpannen met een gat zodat deze vogels eronder kunnen komen, plaatsen van een zwaluwentil, waaraan de zwaluwen hun nest kunnen bouwen en informatie over struiken en bomen voor vogels. Hun onderzoek liep tot eind december 2011.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen