Weerman Reinier van den Berg geeft vanavond lezing in Spankeren

Spankeren- Op woensdag 5 oktober wordt er om 20.00 uur een interessante avond gehouden in de Dorpskerk van Spankeren over klimaatontwikkelingen.

Spankeren- Op woensdag 5 oktober wordt er om 20.00 uur een interessante avond gehouden in de Dorpskerk van Spankeren over klimaatontwikkelingen.

Klimaatverandering. Opwarming van de aarde. Loopt het echt zo’n vaart? Is het niet een enorme hype geworden? Klimaatveranderingen zijn immers van alle tijden. Heeft het zin om te investeren in windmolens en zonnepanelen? Bovendien, zijn ze niet duur en lelijk? Herkenbare opmerkingen en vragen. Reinier van den Berg (weerman bij o.a. RTL) licht toe welke kennis er momenteel is over de opwarming van de aarde en ter illustratie neem hij u mee naar de ijskap van Groenland en vertoont daar schitterende beelden van. Natuur in absolute schoonheid, maar ook met een fragiele kwetsbaarheid. Immers, als de hele Groenlandse ijskap zou smelten, verdwijnt Nederland voor het grootste deel in de golven van de zee. En via Groenland komen we dus toch uit bij het vraagstuk van duurzaamheid. Zinloos, of noodzakelijk? Uiteraard gaat men ook met elkaar in gesprek over dit onderwerp en kunnen er vragen worden gesteld. Iedereen die geïnteresseerd is in klimaatontwikkelingen en duurzaamheid is van harte welkom. De toegang en de koffie is gratis.

 

Bron: www.rheden.nl

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden