Van de paden af in Nationaal Park Veluwezoom met de OERRR-wintertocht 

Foto:

RHEDEN – Het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten ontwikkelde voor Veluwezoom de eerste tocht speciaal voor kinderen die via de routeapp Natuur Routes te lopen is. Het blijft niet alleen bij een route lopen over spannende paadjes. 

Buiten de paden, verscholen in het bos staan houten planken, de ‘prikkers van OERRR’ met tips en opdrachten om de winter in het bos te beleven. Naast de route verschijnen er leuke dierenweetjes op je smartphone. De route is beschikbaar in de kerstvakantie van 20 december tot en met 4 januari.
Hoe werkt het?
Het startpunt is het Bezoekerscentrum Veluwezoom, Heuvenseweg 5, Rheden. Download de gratis routeapp Natuur Routes. Download vervolgens de route Wintertocht van OERRR in deze app. Downloaden kan thuis, maar ook bij het Bezoekerscentrum. De route is ongeveer 2,5 kilometer lang.  
Wat is OERRR?
De tips en opdrachten van de OERRR-wintertocht nodigen uit om te spelen en plezier te hebben in de natuur. Alle kinderen naar buiten, dat is wat Natuurmonumenten met OERRR wil. Zodra een kind de deur uitstapt, stapt hij of zij in OERRR. Op straat, in het bos, in de tuin en op het schoolplein. Er is buiten een prachtige wereld te ontdekken en er zijn talloze spannende dingen te beleven. Natte bosgrond ruiken, in bomen klimmen en klauteren over boomstammen, liggen onder een deken van bladeren, kriebelbeestjes zoeken. Dat is OERRR. 

(Foto: J. van Beek)
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen