Jagyba trekt stop uit nieuwe zwembad Velp en stopt samenwerking

Foto:

VELP – Vrijdag 5 december werd bekend dat de samenwerking voor het ontwikkelen van een nieuw zwembad in Velp is beëindigd. Jagyba Sport & Health, heeft op 4 december per brief aangegeven dat zij de samenwerking willen beëindigen.

 

Gemeente Rheden, Sportschool Jagyba, ROC A12 en PFC Rheden werkten de afgelopen periode samen aan een plan voor een zwembad op de locatie van de voormalige bestuursacademie aan de Reigerstraat in Velp.
Het project zwembad Velp kwam voort uit een particulier initiatief, hetgeen college en gemeenteraad waardevol vonden. Zij vinden het dus ook jammer dat dit project nu eindigt. De noodzaak voor een nieuw zwembad blijft. Begin 2015 legt het college een voorstel voor een vervolgaanpak voor aan de gemeenteraad.
Bewoners in het gebied worden via een persoonlijk bericht over deze ontwikkeling in kennis gesteld.
Jagyba geeft in de brief aan de gemeente Rheden aan:
“Jagyba Sport & Health heeft, in verband met de huidige economische omstandigheden, voor alsnog moeten besluiten om de samenwerking met de gemeente Rheden en de overige twee partners ROC A12 en PFC, om te komen tot de bouw van een zwembad, moeten beëindigen.
De hoge investeringen in combinatie met de neerwaartse ontwikkelingen in de branche en het niet kunnen voldoen aan de hoge eisen, de gemeente Rheden heeft gesteld aan zijn partners, hebben ons helaas tot dit besluit doen komen. Jagyba betreurt dit ten zeerste en blijft zich naar de toekomst beschikbaar stellen voor andere vormen van samenwerking.”
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden