Ik buurt mee! terug op de markt maar nu met buurtplan

RHEDEN – Zaterdag 6 december, omstreeks 11.00 uur deelt wethouder Ronald Haverkamp samen met het Ik buurt mee!team buurtplannen uit op de weekmarkt in Rheden aan de Dorpsstraat. 

In eerste instantie werden Rheden Noord en Rheden Zuid als twee afzonderlijke gebieden bekeken maar al snel bleek dat er veel overlap was. Ook Rheden Centrum, waarvoor circa een jaar geleden een buurtplan was opgesteld, bleek toe aan een update. 
Geslaagde buurtbijeenkomsten
De start van Ik buurt mee! in Rheden Noord en – Zuid was vorig jaar november op de weekmarkt. Toen deelden Zwarte Pieten enquêtes uit. Naar aanleiding van deze enquêtes gaf een aantal mensen zich op om mee te denken over verbeteringen voor hun buurt. Er werden verschillende bijeenkomsten georganiseerd. De succesvolste was in maart van dit jaar. Veel bewoners kwamen op deze buurtbijeenkomst af. 
Dit kwam mede doordat dat Martin Nijhof, bewoner van de Veerweg, de uitnodiging van Ik buurt mee! huis aan huis had bezorgd. De avond leverde o.a. twee coördinatoren op voor een buurtnetwerk die het contact met de wijkagent gaan onderhouden. Ook werden er zaken geregeld met gastheer Freddy van Lee van het team buurtbeheer van de gemeente Rheden. Zoals het plaatsen van bankjes op de begraafplaats De Pinkel zie
http://www.ikbuurtmee.nl/buurten/rheden/rheden-noord/
 
Veiligheid
Uit de enquête blijkt o.a. dat inwoners in Rheden het liefst zelf initiatieven opstarten. Een thema dat veel mensen raakt, is veiligheid. Inmiddels vond op 2 december 2014 een bijeenkomst plaats voor bewoners van de Veerweg, Laakweg, Dorpsstraat en Kerkstraat voor het oprichten van een buurtnetwerk. Bewoners van de Marijkestraat zijn ook geïnteresseerd in een dergelijk netwerk. De buurtcoach en de politie pakken dit volgend jaar verder op.
Buurtplan
Een jaar na dato is Ik buurt mee! weer terug op de weekmarkt in Rheden, nu om het buurtplan uit te delen. In dit plan is te zien wat er de komende twee jaar staat te gebeuren in de buurt. Buurtbewoners kunnen een buurtplan ophalen bij het Medisch Centrum aan de Haverweg 55, de bibliotheek aan de Haverweg 16, De Hangmat aan de IJsselsingel 7 en De Cirkel aan de Dorpsstraat 49a in Rheden. 
Ik buurt mee! 
Is een nieuwe werkwijze die staat voor het samen met bewoners en organisaties werken aan een sociale, prettige, veilige en mooie buurt. Kijk voor meer informatie op www.ikbuurtmee.nl
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen