Dieren Noordoost start ‘Handen met een Hart’

Foto: rheden.nieuws.nl

DIEREN – Een groep wijkbewoners is in Dieren Noordoost gestart met de Buren voor Buren activiteit ‘Handen met een Hart’. Onder deze sprekende naam bemiddelen zij tussen vraag en aanbod in burenhulp. 

Ruim 25 wijkbewoners hebben zich gemeld als vrijwilliger met een divers aanbod zoals voor iemand boodschappen doen en kleine klusjes in en rond het huis. Handen met een Hart is als initiatief geboren tijdens Ik Buurt Mee dat eind vorig jaar in de wijk heeft plaatsgevonden. De achterliggende periode heeft een werkgroep gebruikt om vrijwilligers te werven, een folder te maken en zaken te regelen rondom de aanmelding van ondersteuningsvragen. 
Handen met een Hart is voor buurtbewoners telefonisch bereikbaar op maandag, woensdag en vrijdag van 10.00 tot 11.30 uur op telefoonnummer 06-27248601. Buiten deze tijd kan men de voicemail inspreken. Mensen kunnen ook een e-mail sturen naar [email protected]
Bijdrage leveren aan de sociale samenhang in de wijk
Op dit moment is de werkgroep in gesprek met het Wijkplatform DiNO om de burenhulpactiviteit bij het platform onder te brengen zodat de continuïteit beter is gewaarborgd. Naast praktische ondersteuning bij kleine hulpvragen hoopt men met deze activiteit ook een bijdrage te leveren aan de sociale samenhang in de wijk.
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen