42e editie van het traditionele “Posbanktoernooi” in openluchtzwembad Rheden

08 aug 2015, 9:45 Nieuws
hdc 3942copy
RHEDEN - De dit jaar jubilerende Zwem- en waterpolovereniging PFC Rheden, organiseert in het weekeinde van 29 en 30 augustus a.s. alweer de 42e editie van het traditionele “Posbanktoernooi” in openluchtzwembad Rheden.
Dit tweedaagse toernooi, dat door de deelnemende teams wordt gebruikt ter voorbereiding op het komende waterpoloseizoen, trekt al jaren verenigingen uit heel Nederland naar Rheden. De eerste wedstrijd start zaterdagmorgen om 9.00 uur. Het toernooi eindigt zondagmiddag.
Deelnemende teams overnachten op de zonneweide bij het zwembad, waar zondagochtend om 8.00 uur de eerste wedstrijden alweer van start gaan.
Dit jaar hebben zich weer ruim 40 dames- en herenteams ingeschreven. De teams spelen in het grote bassin en springkuil, waar voor de gelegenheid twee waterpolovelden zijn neergelegd. Hoewel het officiële toernooi pas op zaterdagmorgen start, stroomt de zonneweide van het zwembad al vanaf vrijdagmiddag vol met tenten en caravans, zodat er gedurende het weekend een echte minicamping verrijst op het terrein van Zwembad Rheden.
Recreatieve bezoekers van zwembad Rheden hebben het weekeinde van 29 en 30 augustus toegang tot het zwembad, maar de zwemmogelijkheden in het grote bassin zijn zeer beperkt, ook de springkuil is niet beschikbaar. Geïnteresseerden die als toeschouwer een kijkje willen nemen bij het toernooi zijn natuurlijk van harte welkom, ook voor hen is de toegang dit weekeinde gratis.
In 2015 bestaat zwem- en polovereniging PFC Rheden 60 jaar.
Het jubileum wordt de komende periode met verschillende activiteiten gevierd. Op de rol staan onder andere de uitgave van een jubileumboek, een waterspektakel voor de jongste leden en een reünie mét jubileumfeest op 19 september a.s., georganiseerd in sportcafé De Hangmat in Rheden.
PFC Rheden is in 1991 ontstaan door de fusie van Poseidon Velp en Flamingo’s Rheden. Bij de fusie is de oprichtingsdatum van de oudste vereniging aangehouden, reden waarom de complete vereniging nu 60 jaar jong is.
Voor meer informatie, zie http://www.pfcrheden.nl , of http://posbank.pfcrheden.info/ . Daarnaast is het Posbanktoernooi ook te volgen via Twitter: @PosbankToernooi, #PBT2015