Sportverkiezing van het jaar 2014 gemeente Rheden

DE STEEG – Wethouder Tjebbe Vugts heeft afgelopen maandagavond de sportprijzen van het Jaar 2014 uitgereikt, hij deed dat in de volgende categorieën: Aangepast Sporten, Beste Sporttalent, Beste Sportploeg, Beste Individuele Sporter en als laatste de nieuwe Publieksprijs.

In de categorie aangepast sporten waren de genomineerden:
Malik de la Cruz Victoria – Voetbal
Senioren G-team VV Rheden – Voetbal
Frederike Ritsema van Eck – Slow Sports

Winnaar: Malik de la Cruz Victoria – Voetbal
Malik voetbalt bij de B2 van VV Rheden. Ook voetbalt hij in het CP talententeam onder 16 jaar van de KNVB. CP is een hersenbeschadiging en het betekent dat Malik een motorische beperking heeft. Malik is gescout voor het Nationaal Paralympisch CP team. Het CP team van de KNVB speelt alleen maar interlands. Malik is dus een international.

In de categorie sporttalent van het jaar 2014 waren de genomineerden:
Ruben Konings – Tennis
Jasper Haremaker – Schermen
Ruben Penninga – Volleybal

Winnaar: Jasper Haremaker – Schermen
Jasper is één van de snelste, zo niet dè snelste persoon uit Rheden. Zijn reflexen zijn ongekend. In juni werd hij Nederlands Jeugd Kampioen op het wapen degen in zijn klasse ‘benjamins’. Jasper liet daarmee 22 schermers achter zich.

In de categorie sportploeg van het jaar 2014 waren de genomineerden:
VVO 1 – Voetbal
Boul’ Animo 1 – Jeu de Boules
Heren 1 VV Auto van Oort/Rebelle – Volleybal

Winnaar: Heren 1 Volleybalvereniging Auto van Oort/Rebelle – Volleybal
Heren 1 van VV Auto van Oort/Rebelle is tweemaal op rij gepromoveerd. Van de promotieklasse naar de 3e divisie en van 3e divisie naar nationaal 2e divisie. Ook dit jaar doen ze volop mee voor promotie naar de nationale 1ste divisie.

In de categorie sporter van het jaar 2014 waren de volgende genomineerden:
Martijn Klein Holte – Voetbal
Wessel Peelen – Voetbal
Shanne Braspennincx – Baanwielrennen

Winaar: Shanne Braspennincx – Baanwielrennen
Na in haar eerste seizoen voornamelijk wedstrijden in eigen land te hebben gereden, pakte ze in 2014 ook prijzen tijdens internationale wedstrijden in Duitsland, Frankrijk en Amerika. 1 gouden, 1 zilveren en 3 bronzen medailles op het NK op verschillende onderdelen (o.a. Keirin, Sprint en 500m) – 2 gouden medailles op het EK Baanwielrennen onder 23 jaar

De Publieksprijs
En tenslotte, werd dit jaar voor het eerst een nieuwe prijs uitgereikt, de Publieksprijs. Alle sporters en teams die zijn voorgedragen dingen mee naar deze prijs. De winnaar van de publieksprijs ontving een speciale prijs. Deze is beschikbaar gesteld door Veldman Sport uit Velp.

Bij de publieksprijs kiest het publiek – familie, vrienden en inwoners van de gemeente – welke sporter of welk team de meest bijzondere sportprestatie van 2014 heeft geleverd of het meest inspirerende sportverhaal bezit.

Er zijn in totaal zijn er 380 stemmen binnengekomen en het aantal stemmen per sporter ligt over het algemeen dicht bij elkaar. De winnaar steekt er echter met kop en schouders bovenuit. Deze winnaar kreeg 85 stemmen.

Winnaar: Malik de la Cruz Victoria

Uitreiking van de Sportprijzen van 2014 door wethouder Tjebbe Vugts:

Klik voor de totale toespraak van wethouder Tjebbe Vugts op de onderstaande link:

Toespraak sportverkiezing 2014 Tjebbe Vugts

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen