Lezing over venusschoentjes in de natuur en cultuur door Harry Jans

Foto: Groei en Bloei Veluwezoom

SPANKEREN – Harry Jans komt donderdagavond 15 januari bij de afdeling Veluwezoom van Groei en Bloei een lezing geven over dit boeiende onderwerp. Hij is in Nederland een autoriteit op het gebied van bijzondere rotsplanten.

Venusschoentjes of te wel Cypripediums komen over de hele wereld voor. Van dit geslacht komt één soort in Europa voor. Dit soort gaat bijna ten onder aan schoonheid. Veel toeristen plukken de bloemen of nemen zelfs hele planten mee tijdens hun vakantie voor de tuin. Thuis gekomen gaan deze planten meestal dood. Toch gloort er een sprankje hoop, want tegenwoordig kunnen we ze ook uit zaad opkweken. Helaas duurt het ca. 6 jaar voordat de plant voor het eerst bloeit.

Tijdens de lezing vertelt Harry Jans over de kweek, de grondsoort en zien we de vele soorten uit diverse werelddelen. We krijgen aanwijzingen hoe we met deze planten moeten omgaan. Het blijkt dan toch niet zo moeilijk te zijn om deze juweeltjes tot bloei te laten komen in de tuin.

De lezing wordt gegeven in De Kerkhorst, Dorpsweg 65a, Spankeren. Aanvang 19.30 uur. Entree voor leden van Groei & Bloei gratis. Niet-leden € 3,–.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen