Rheden en Rozendaal starten met vertrouwenspersoon

Foto: Zorgbelang Gelderland

Rheden/Rozendaal – Sinds 1 januari 2015 kunnen inwoners van de gemeente Rheden en Rozendaal contact opnemen met de vertrouwenspersoon sociaal domein. De vertrouwenspersoon luistert, denkt mee en geeft informatie en advies over kwesties in zorg en welzijn. Daarnaast bemiddelt de vertrouwenspersoon bij klachten en onvrede. Zo kunnen klachten en juridische procedures vaak worden voorkomen.

Gemeenten krijgen sinds dit jaar binnen het sociaal domein steeds meer uitvoeringstaken om burgers te ondersteunen. Inwoners met vragen en/of klachten over de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), arbeidsparticipatie, zorg en welzijn kunnen in Rheden en Rozendaal terecht bij de vertrouwenspersoon.

Onafhankelijke ondersteuning
De vertrouwenspersonen zijn werkzaam bij Zorgbelang Gelderland. Een onafhankelijke organisatie die opkomt voor de belangen van zorggebruikers. De vertrouwenspersoon geeft geen oordeel over een klacht en gaat vertrouwelijk om met de informatie. Er zijn geen kosten verbonden aan de dienstverlening.

De vertrouwenspersoon biedt:
– advies over het oplossen van kwesties met uw instelling, hulpverlener of gemeente;
– hulp bij het helder formuleren van vragen: ‘Waar loop ik precies tegenaan? En hoe wil ik dat oplossen?’;
– informatie over uw rechten en klachtmogelijkheden;
– hulp bij het maken van een (klacht)brief;
– ondersteuning tijdens een (klacht)gesprek;
– hulp en ondersteuning tijdens een officiële klachtenprocedure.

Waar kunnen burgers terecht?
Burgers kunnen contact opnemen met de vertrouwenspersoon op 026 384 28 26 (op werkdagen tussen 9.00 en 16.30 uur) of per e-mail via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen