Wolf houdt bewoners van de Veluwezoom bezig!

Foto:

REGIO – Inmiddels is er op meerdere plaatsen in Nationaal Park Veluwezoom en omgeving een wolf gesignaleerd, op 16 januari werd er door Margareth Beernink, wonende aan de Arnhemsestraatweg in Rheden een wolf gezien. Op dinsdag 20 januari 2015 wordt door de Gelderlander bekend gemaakt dat er een Witte wolf schapen heeft aangevallen in Brummen. “Twee weken geleden is het dier ook al te zijn gespot bij Koepel de Kaap nabij het Posbankpaviljoen te Rheden.” Aldus Margareth Beernink.

Loopt er nu een witte/crème kleurige wolf rond in de buurt van Rheden en Brummen? Wij roepen alle lezers op dat als er vreemde wolf-/hondachtige dieren gesignaleerd worden hiervan een foto te maken en deze te sturen naar [email protected]

Diverse instanties zijn al benadert een reactie te geven op de mogelijke aanwezigheid van de wolf, zo komen er diverse reacties binnen:

  • “Mijn collega in Gelderland vernam dit weekend van het gesignaleerde dier. Mevrouw heeft geen foto gemaakt, dus wij kunnen niet bevestigen noch ontkennen dat het een wolf betreft. Het lijkt ons niet aannemelijk dat deze waarneming om een wolf gaat. Mensen worden alerter zodra er nieuws over de wolf is, zoals vorige week in Duitsland. We krijgen daarna vaak dagelijks meldingen van mensen binnen. Maar onze boswachters houden de ontwikkelingen in hun gebied in de gaten.” Aldus Marlous van ’t Pad Bosch, Woordvoerder van Natuurmonumenten.
  • Twan Teunissen van de organisatie Wolven in Nederland is via Google Alerts op de hoogte van het verhaal dat Margareth Beernink uit Rheden nu meent een wolf te hebben gezien. Hij laat weten dat ze wekelijks meldingen krijgen van mensen die zeggen een wolf te hebben gezien. Meestal is het erg lastig om vast te stellen of het ook écht een wolf was. Vaak ontbreekt ieder bewijs, zoals sporen of een foto/video. ‘Meestal is het toch gewoon een hond’, aldus Teunissen. Aldus Omroep Gelderland.
  • De boswachter in het gebied acht het best mogelijk dat er een witte wolf op de Veluwe rondloopt. “Een witte wolf is zeldzaam maar dat is de zwarte ree ook en die komt ook voor op de Veluwe.” Potkamp heeft wel zo zijn bedenkingen: “Het lijkt mij dat een wolf zich liever in de natuur ophoudt dan dicht bij de bewoonde wereld. Als het toch zo is, hoeven mensen zich geen grote zorgen te maken, wolven houden altijd gepaste afstand.” Aldus Jan Potkamp, zo schrijft De Gelderlander.

Kijk voor een eerdere publicatie op:

http://rheden.nieuws.nl/geen-categorie/20150116/wolf-gesignaleerd-rheden-2/

Advertentie:

www.terpentijn.info

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen