Welkomstviering voor de parochianen van de Mauritiuskerk Rheden in Dieren

Foto: Theo Jansen, rheden.nieuws.nl

RHEDEN/DIEREN – Op zondagmorgen 1 februari 2015 wordt in de Emmaüskerk aan de Rode Kruislaan 2 in Dieren een eucharistieviering gehouden om de parochianen van de Mauritiuskerk te Rheden welkom te heten. Parochianen uit de omgeving zijn eveneens van harte welkom om deze viering bij te wonen.

De Mauritiuskerk in Rheden is op 18 januari aan de eredienst onttrokken waarbij het beeld van Mauritius de kerk is uitgedragen. Het beeld krijgt nu tijdens de viering een nieuwe plaats in de Emmaüskerk te Dieren. De aanvang is 10.00 uur en deze viering zal worden voorgegaan door emeritus pastoor Jan te Molder en pastor Han Eerkens. Het Jongerenkoor onder leiding van Rutger Kupers, zal deze dienst begeleiden.

De Locatieraden aan de Veluwezoom zijn samen op weg om te werken aan het ontstaan van een nieuwe geloofsgemeenschap. De oude parochiegrenzen speelden al lang geen rol meer maar als gevolg van kerksluitingen en het ontstaan van nieuwe samenwerkingsverbanden zijn parochianen op zoek naar kerken en kerkgemeenschappen waar men zich het meest thuis voelt.

De viering van 1 februari voor in het bijzonder de parochianen van de Mauritiuskerk, staat in het teken van het kennismaken met en bieden van een gebedshuis waar men zich thuis kan gaan voelen nu de eigen vertrouwde kerk gesloten is. Daartoe wordt als tastbare herinnering ook het beeld van de H. Mauritius een nieuwe plaats gegeven. Na de viering is er gelegenheid om, onder het genot van een kopje koffie, nader kennis te maken.

Voor het vervoer vanuit Rheden naar de Emmaüskerk kan men zich aanmelden bij een van de leden van de locatieraad van Rheden. Pastores en locatieraden willen iedereen die zich betrokken voelt bij de veranderingen, en door aanwezigheid een bijdrage willen leveren aan de nieuwe gemeenschapsvorming, graag verwelkomen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen