INGEZONDEN: Losloopgebied Oostlaan/Gelders Hof in Dieren mogelijk gesloten

Foto: Sandra

DIEREN – “Stichting Twickel heeft in Dieren een prachtig gebied opengesteld waar honden lekker los kunnen rennen. De Oostlaan/akkers bij het Gelders Hof zijn dan ook een geliefde plek voor hondenliefhebbers. Maar er zijn ook andere gebruikers en deze week heeft Twickel borden geplaatst waarop wordt aangekondigd dat het gebied wegens de vele klachten, overtredingen en incidenten, mogelijk wordt gesloten.

Uiteraard is dit voor de vele honden die hier dagelijks lopen slecht nieuws. Waar moeten we dan naartoe? En bovendien verplaats je zo vaak alleen maar het probleem naar andere gebieden. Het lijkt een veel beter idee om te zorgen dat de klachten niet meer nodig zijn, dat de nachtelijke rust wordt gerespecteerd en dat iedereen rekening gaat houden met elkaar.

Mijn oproep aan alle gebruikers van dit gebied is dan ook als volgt:

  • Ook al vind je dat je gelijk hebt, ga de discussie niet aan. Bied bij ontstane overlast je excuses aan en voorkom het de volgende keer door bijtijds aan te lijnen.
  • Vrijwel iedereen ziet wel de fouten bij een ander maar niet bij zichzelf. Wat maakt het uit of je wel of geen gelijk hebt, als je straks hier niet meer mag lopen.
  • Kijk vooruit en let op wat eraan komt. Even je hond bij de halsband pakken is een kleine moeite, ook al doet hij niets.
  • Jij kent het gedrag van je eigen hond en weet dat hij niet onaardig zal doen, maar degene die jou tegemoet komt, weet dat niet! Hard aan komen stormende honden zien er heel bedreigend uit.
  • Het los laten lopen van je hond is geen recht maar een gunst van Twickel en kan alleen maar bij de gratie van de rest van de gebruikers van het gebied. Hou daar dan rekening mee.
  • Als iemand zijn hond aan de lijn heeft, is daar een reden voor. Ook al zie je dat niet of vind je het onzin, hou je hond bij je. Kleine moeite levert veel op.

Kortom, als we deze kans voorbij laten gaan om te laten zien dat iedereen in dit gebied zich prettig en veilig kan voelen, dan lopen we straks allemaal met een aangelijnde hond en is dit prachtige ren- en speelgebied verloren gegaan doordat een klein deel het voor de rest heeft verpest. Doodzonde!

Sandra, al 25 jaar een dagelijkse wandelaar op de Oostlaan

Oostlaan Dieren

Twickel2

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen