Eerste lammetjes Rhedense Schaapskudde geboren!

RHEDEN – Vrijwilliger Rinke Luiten kreeg een aangename verrassing in de schaapkooi bij de Rhedense Schaapskudde op zondagochtend 8 februari. De eerste 2 lammetje waren geboren en moeder en haar 2 jonge zoontjes maken het goed.

De eerste lammetjes kwamen op de uitgerekende datum, herderin Chyntia Berendsen was de avond daarvoor nog gaan kijken, ze vermoede al dat de geboorte op komst was dus had ze de wekker vroeg gezet. Rinke was echter de eerste die bij de kooi aankwam en trof daar de pasgeboren lammetjes aan. De ooi verblijft met haar twee zonen in de kraamkamer, zodra ze sterk genoeg zijn en zodra er meerdere ooien bevallen zullen ze uiteindelijk naar buiten mogen alwaar ze apart van de nog drachtige ooien verblijven.

De kooi wordt in ieder geval al voorzien van vers hooi om het jonge grut en trotse moeders te ontvangen. Er zijn zo’n 100 schapen gedekt, of zij allemaal drachtig zijn en zullen lammeren is afwachten.

IMG_7538

Tekstschrijver en cabaretier Hans Dorrestein is de bekende Nederlander die deze lammetjes op 18 februari zal adopteren hij mag de lammetjes zelf een naam geven. Zonder de steun van adopties en donaties kan de Rhedense schaapskudde niet blijven bestaan. Vele BN’ers gingen Hans Dorrestijn voor, afgelopen jaar was Frits Sissing de gelukkige, kijk voor meer informatie hierover op: www.rhedenseschaapskudde.nl.

Adopteer ook een lammetje!
Een eigen lammetje bij de schaapskudde? Voor maar €20,– kan iedereen een lammetje adopteren. U ontvangt een geboortekaartje met de zelf gekozen naam van het lam en u kunt een bezoek brengen in de kraamperiode. Ook kunnen de lammetjes worden geknuffeld.

Hans Dorrestijn sloot al eerder het schaap op zijn eigen manier in zijn hart,

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen