Fairtradevlag blijft wapperen op het gemeentehuis in De Steeg!

Foto: www.fairtraderheden.nl

RHEDEN – De Werkgroep Fairtrade Rheden heeft het positieve bericht ontvangen dat de gemeente Rheden haar titel ‘Fairtrade Gemeente’ mag prolongeren. Volgens de landelijke jury voldoet Rheden aan de criteria. De Fairtrade vlag kan bij het gemeentehuis blijven wapperen, ook de bordjes bij de invalswegen onder de Rhedense plaatsnamen kunnen welverdiend blijven hangen.

Voor de Werkgroep Fairtrade Rheden is dit een grote voldoening. Nadat in het najaar 2013 de titel is behaald, heeft de werkgroep niet stil gezeten. Diverse bedrijven, scholen en andere instellingen binnen de gemeentegrens konden het Fairtrade certificaat ontvangen.

Initiatiefneemster Ansineke van Oosterom:
‘’We hebben een zwaar jaar gehad, onze bezielende voorzitter Bert Louwerse overleed plotseling afgelopen zomer. Dat heeft ook bij ons een enorme impact gehad. Toch is het ons gelukt door te gaan, hetzij wel op een iets lagere level. “

De werkgroep zal ook de komende periode Fairtrade onder de aandacht blijven houden en proberen nieuwe organisaties aan zich te binden. De werkgroepleden benaderen daarvoor instellingen, ondernemingen en scholen. Tevens wordt promotie gevoerd tijdens bestaande evenementen, zoals vorig jaar september bij de streekproductenmarkt De Posbankfair dat werd georganiseerd tijdens de Posbankloop in Velp. ,,De drie Wereldwinkels blijven natuurlijk belangrijke uitdragers van Fairtrade, gelukkig bemerken we ook dat in supermarkten steeds vaker het vanzelfsprekend wordt om Fairtrade en duurzame artikelen in de schappen te leggen’, vertelt Van Oosterom.

Het juryrapport betreffende de prolongatie van de titel Fairtrade Gemeente is te lezen via de link http://fairtraderheden.nl/

FairTrade Gemeente Rheden

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen