Dwangsom €40.000,– Regiotaxi Willemsen de Koning MOET weer gaan rijden

Foto:

VELP/ARNHEM – De rechter heeft vandaag bepaald dat taxibedrijf Willemsen de Koning direct haar regiotaxidiensten weer moet hervatten. Het bedrijf zal dit echter niet doen, ze respecteert de uitspraak van de rechter maar zal hier geen gevolg aangeven. Het bedrijf geeft aan hier simpelweg geen geld voor te hebben.

Taxibedrijf Willemsen de Koning opereert als Regiotaxi in maar liefst 4 regio’s (percelen), namelijk de Achterhoek, Stedendriehoek, Gelderse Vallei en het Rivierengebied en zal een dwangsom moeten betalen, per perceel van €10.000,– per dag per perceel met een maximum van €250.000 per perceel, dit zou dus op kunnen lopen tot 1 miljoen euro.

Het bedrijf geeft aan dat er nooit aan het aantal passagiers is voldaan en kan zodoende nooit meer voldoen aan de eisen die gesteld zijn door de provincie. Aangeschafte taxi’s kunnen niet meer rijden omdat er geen financiën meer aanwezig zijn voor brandstof.

Lees het onderstaande vonnis van de voorzieningenrechter:

Beveelt Willemsen-De Koning om met onmiddellijke ingang de verplichting uit artikel 3.1. van de vervoersovereenkomst, bestaande uit het verrichten van de in het bestek vermelde vervoersactiviteiten, te continueren en te blijven continueren tot 1 juli 2015.

Veroordeelt Willemsen-De Koning om na betekening van dit vonnis aan de provincie een dwangsom te betalen van € 10.000,00 per perceel voor iedere dag dat zij niet aan de in 2.1. uitgesproken hoofdveroordeling voldoet, tot een maximum van € 250.000,00 per perceel is bereikt.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen