Eigen stek voor Evangelische Gemeente Dieren in zicht

Foto: Peter de Waard, rheden.nieuws.nl

DIEREN – Op zaterdag 21 februari was er een informatiebijeenkomst op het terrein achter de Dr. de Visserstraat, hier konden buurtbewoners terecht voor informatie over de geplande bouw van de EGD.

Al ruim 30 jaar houdt kerkgenootschap Evangelische Gemeente Dieren (EGD) haar erediensten op tijdelijke locaties. Steeds diende zij, buiten haar eigen wil om, een andere huisvesting te zoeken, redenen hiervoor waren bijvoorbeeld verkoop of sloop van het op dat moment bezette gebouw.

2015-02-23 Dieren EGD inloopbijeenkomst nieuwbouw002

Sinds 2008 was zij aan de Edyweg in Spankeren gevestigd in een bedrijfshal. Ook dit was voor tijdelijk. Ook vanaf dit adres diende men te vertrekken omdat de Gemeente Rheden de vergunning voor het gebruik van deze locatie – met als bestemming industrie – introk daar zij op een industrieterrein alleen nog maar bedrijven gehuisvest wil zien. Weer begon opnieuw een zoektocht voor het kerkgenootschap naar nieuwe huisvesting.

Huren of kopen van een ander gebouw in Dieren bleek niet mogelijk, zodat men besloot tot de mogelijkheden tot nieuwbouw te onderzoeken. Een terrein om te bouwen werd aangekocht van de Gemeente Rheden met wie men al een uitstekende relatie had en nog steeds heeft.

2015-02-23 Dieren EGD inloopbijeenkomst nieuwbouw003

Het gaat om het terrein in de hoek Dr. de Visserstraat / Dr. Nolensstraat. Dit terrein, dat aan één zijde wordt begrensd door de spoorlijn Dieren – Apeldoorn, heeft een maatschappelijke bestemming. De procedure voor het aanvragen van een bouwvergunning werd gestart.

Omdat de EGD zich is bewust van het feit dat mensen het niet fijn vinden uit de media te moeten vernemen dat er in hun directe woonomgeving gebouwd gaat worden, en zij hier overlast of hinder van kunnen ondervinden, heeft zij daarom vorige week de direct omwonenden in beide straten bezocht om hen in kennis te stellen en uit te nodigen voor de informatiebijeenkomst. Ook het bestuur van de buurtvereniging Stenfert kreeg een uitnodiging. Dit omdat de EGD het ook belangrijk vindt dat zij op de hoogte is van wat er in haar werkgebied speelt cq. gaat spelen.

2015-02-23 Dieren EGD inloopbijeenkomst nieuwbouw004

Op zaterdagmiddag was de EGD aanwezig met een partytent en een opgezet hekwerk waarop oa. tekeningen van het te bouwen pand hingen. Ook was het te bebouwen terrein grofweg aangeduid met palen zodat men een indruk kon krijgen van de afmetingen van het toekomstige gebouw. De direct omwonenden kwamen en, onder het genot van een kop koffie of thee, werd er kennis gemaakt met een aantal leden van de kerk die direct betrokken zijn bij de geplande nieuwbouw. Vragen werden gesteld en beantwoord.

De toekomstige achterburen staken het niet onder stoelen of banken dat zij erg blij waren met het feit dat men al op voorhand werd geïnformeerd, en dat er eindelijk iets met het terrein ging gebeuren. Ook een afvaardiging van het bestuur van de wijkvereniging was present en gaf aan blij te zijn met de komst van de EGD en sprak de intentie uit op een later tijdstip te gaan samenwerken met bv te houden acties in de buurt.

2015-02-23 Dieren EGD inloopbijeenkomst nieuwbouw005

Wanneer er precies gebouwd gaat worden en het pand opgeleverd wordt, dat is nog een vraag. De procedure loopt nu en de verwachting is dat er na de 2e helft van 2015 gestart kan worden met de bouw en dat eind dit jaar het gebouw in gebruik kan worden genomen.

(Bijdrage: Peter de Waard)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen