Mark Groeneweg wint Brondool Baggerloop Didam (12 km)

Foto:

DIDAM/DIEREN – Afgelopen zondag was de Baggerloop in Didam. Een wedstrijd over onverhard terrein, door weilanden, akkers en een aantal sloten. De winst was er op de 12 Kilometer voor Dierense hardloper Mark Groeneweg.

Mark is net terug is van een aantal maanden Franse Pyreneeën en verkoos de Baggerloop boven de 8 kastelen loop in Vorden. Beide zijn prachtige wedstrijden alleen de Baggerloop in Didam is onverhard en daar gaat toch zijn voorkeur naar uit.

Normaal gesproken loopt Mark Trails, lange wedstrijden op onverhard terrein, bij voorkeur met een aantal hoogtemeters. Die zijn er in Nederland nauwelijks, die moet je zoeken. Tegenwoordig worden al veel wedstrijden trails genoemd maar er zijn grote verschillen bij de wedstrijden. Het staat of valt bij een goede organisatie en die hadden ze in Didam goed voor elkaar.

Het volgende doel van Mark is het lopen van een trail van 80 km in de Franse Alphen. Maar eerst volgende week de 30 km lange Ourthe trail in Belgie.

Groeneweg is eigenaar van Veluwesport en geeft bootcamptraining, dit zijn trainingen die een combinatie zijn van hardlopen en kracht training.

Mark Groeneweg:
“Met alleen drie keer in de week een hardloop training kom je er niet meer. Afwisseling, combinaties van spierversterkende oefeningen, bewegen en lekker buiten zijn met een gezellige groep. Hierdoor blijf je gemotiveerd en trainen. Bij bootcamp is het hardlopen ondergeschikt aan de oefeningen. Je hoeft dus niet perse heel hard te kunnen lopen om te kunnen deelnemen. Heb jij goede voornemens gehad en zijn die door allerlei reden niet door gegaan kom dan eens mee trainen op de maandag
of donderdag avondtraining in Dieren.”

Meer informatie:
Wil jij kennis maken met trailen of een clinic volgen? Check dan de site van www.veluwesport.com of www.mudsweattrails.nl

Baggerloop Didam1

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden