Vrouwen workshop stabat mater van pergolesi van Panta Rhei Vocaal

Foto: Marc Pluim

VELP – Voor heel veel zangers is de passietijd het hoogtepunt van het jaar. Met elkaar deze hemelse muziek laten klinken in deze workshop voor vrouwen. We gaan zaterdag 28 maart delen uit de Stabat Mater van Pergolesi instuderen.

De tekst van het Stabat Mater gaat meer over Moeder Maria onder het kruis dan over Christus aan het kruis. Er zijn veel grote componisten die bij deze tekst fantastische muziek hebben geschreven zoals Haydn, Dvorák en Poulenc, maar hét Stabat Mater is dat van Pergolesi. Hij schreef het vlak voor zijn dood in 1736 op de leeftijd van 26 jaar in een klooster waar hij verbleef in verband met tuberculose.

Vaak wordt dit werk alleen door twee solisten uitgevoerd met een klein orkest. Een vijftal erg fraaie delen hieruit zijn echter ook geschikt voor vrouwenkoor.

Panta Rhei Vocaal stelt je in de gelegenheid om onder leiding van dirigent Frank Litjens deze delen uit het Stabat Mater van Pergolesi samen te zingen. Zaterdagmiddag zal pianiste Marianne Ratajski komen om het koor te begeleiden.

Je begrijpt dat het geen toeval is dat de datum voor deze workshop in de passietijd valt, de ideale tijd om dit stuk te zingen.

Op het eind van de dag wordt er een kleine presentatie gegeven om 15.30 uur en daarvoor is iedereen van harte welkom en de presentatie is gratis toegankelijk voor belangstellenden, vrienden en familie die niet mee hebben gedaan aan de workshop maar wel de muziek graag willen horen.

Zaterdag 28 maart 2015:

  • NPB gebouw: Dr.Fabiusstraat 12, 6881RZ Velp
  • Workshop: 10.00 uur tot 16.00 uur voor de deelnemers
  • Kosten: deelname hele dag € 20
  • Opgeven: vóór 14 maart via de website www.pantarheivocaal.nl

Presentatie: 15.30 uur en is vrij toegankelijk voor iedereen

Panta Rhei Vocaal is gespecialiseerd in het a capella zingen bij uitvaarten en herdenkingen. Het staat onder leiding van dirigent Frank Litjens en komt uit de regio Arnhem en Nijmegen, maar beperkt zich niet alleen tot dit gebied. Panta Rhei Vocaal heeft een breed repertoire van gregoriaans tot close-harmony, van wereldlijk tot religieus. Het repertoire houdt rekening met verschillende visies op leven en dood.

Panta Rhei 2

(Foto’s: Marc Pluim)

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden